Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020

Το πείραμα πέτυχε πριν ξεκινήσει…ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! Συνέβη μέσα σε τρεις μέρες – Λεφτά χωρίς δουλειά (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει (ΕΔΩ), μια μελέτη φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις σε ένα πείραμα το οποίο προκαλεί παγκόσμια ερωτηματικά:
Θα πληρώνουν τους ανθρώπους για να κάθονται;

Στο πείραμα συμμετέχουν μεταξύ άλλων το Γερμανικό Ιντιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου, καθώς επίσης και το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ.

Χρήματα από το κράτος για όλους – έτσι απλά. Αυτή η ιδέα μιας άνευ όρων παροχής βασικού εισοδήματος προκαλεί έντονη αντιπαράθεση:

120 άτομα θα λαμβάνουν 1200 ευρώ κάθε μήνα επί τρία χρόνια, θα τους υποβάλλονται συστηματικά ερωτήσεις και θα συγκρίνονται εξίσου συστηματικά με μια άλλη ομάδα, η οποία δεν θα λαμβάνει το ποσό αυτό.

Το νέο είναι πως μέσα σε τρεις ημέρες, περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής!!!!! ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ

Σε όλο και περισσότερους καλοαρέσει η ιδέα να πληρώνονται, ενώ κάθονται.

Υψηλόβαθμος πολιτικός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) αντέδρασε σε όλο αυτό: Ο υποψήφιος καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, χαρακτήρισε την έρευνα: «νεοφιλελευθερισμό».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke (Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Thüringer Allgemeine, Braunschweiger Zeitung, Hamburger Abendblatt, Berliner Morgenpost κ.α), δήλωσε πως θεωρούσε ανέκαθεν την ιδέα ενός άνευ όρων βασικού εισοδήματος λανθασμένη

«Το άνευ όρων βασικό εισόδημα θα έθετε σε κίνδυνο πολλά από τα επιτεύγματα του κράτους πρόνοιας, όπως η σύνταξη, τα επιδόματα ανεργίας.  Και αν υπολογίσει κανείς δίκαια και σωστά, τότε θα διαπιστώσει ότι είναι και πανάκριβο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΟΡΓΗ ΞΕΣΠΑΣΕ!!!

Έγινε κυριολεκτικά χαμός στα κοινωνικά δίκτυα!!! «Ο Σολτς πρέπει να ενταχθεί στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα», γράφουν χρήστες. Πολλοί τον κατηγορούν ότι «βλάπτει το SPD με τέτοιες δηλώσεις πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές».

Το Αριστερό κόμμα (Die Linke), πιθανός εταίρος ενός μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού, είναι ένας από τους υποστηρικτές του άνευ όρων βασικού εισοδήματος. Η συμπρόερδρος του κόμματος Κάτια Κίπινγκ συνέστησε στον Σολτς «να ενημερωθεί για το θέμα και στη συνέχεια να διεξαγάγει ένα τεκμηριωμενο διάλογο».

Ένα άνευ όρων βασικό εισόδημα σημαίνει ότι το κράτος δίνει ένα συγκεκριμένο ποσό στους ανθρώπους κάθε μήνα – χωρίς να ελέγξει εάν πράγματι τα χρειάζεται και χωρίς προϋποθέσεις. Αυτό ονειρεύεται, όπως όλα δείχνουν η Αριστερά και ίσως μία παγκόσμια κυβέρνηση. Η επίθεση στον Σολτς ήταν πρωτοφανής.

Το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας (DIW) του Βερολίνο, η Ένωση «Το Βασικό μου Εισόδημα («Mein Grundeinkommen») και αρκετοί ερευνητές δεν πτούνται καθόλου: Από την άνοιξη του 2021, 120 συμμετέχοντες θα λαμβάνουν ένα μηνιαίο βασικό εισόδημα 1.200 ευρώ για τρία χρόνια. Τα συμπεράσματα τα οποία θα εξαχθούν θα αξιολογηθούν στη συνέχεια επιστημονικά και εν συνεχείς δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε την Τρίτη. Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα υπέβαλαν αίτηση έως την Παρασκευή. Ο εμπνευστής του Mίχαελ Μπόμαϊερ δήλωσε «συγκλονισμένος». Τώρα θα επιδιωχθεί η συμμετοχή περισσότερων ατόμων!!!

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ; Ή ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;

 ΥΓ. Η μελέτη χρηματοδοτείται από δωρεές περισσότερων από 140.000 ιδιωτών. Ποιοί να είναι;ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις