Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να μας χτυπήσει σε Έβρο και νησιά με όπλο τους Λαθρομετενάστες...!! Σε επιφυλακή Στρατός και Αστυνομία στον Έβρο..

Ο Ερντογάν αναμένεται να αυξήσει την πίεση στην Ελλάδα με όπλο και πάλι τους λαθρομετανάστες και μάλιστα όπως αναφέρουν πλέον και κυβερνητικά
στελέχη η πίεση αναμένεται άμεσα και δεν θα περιλαμβάνει μόνο τον Έβρο αλλά και τα νησιά.

Τις τελευταίες ημέρες, η κινητικότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με την αύξηση των ροών να ανέρχεται στο 20% όπως επίσημα παραδέχεται η κυβέρνηση.


Μάλιστα όπως ανακοίνωσε προχθές ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Χίου και της συζήτησης με τους επικεφαλής των παρατάξεων, επεκτείνεται η «δομή φιλοξενίας» των παράνομων μεταναστών στο μεθοριακό φυλάκιο Ορεστιάδας με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου.

Για σοβαρή αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης στον Έβρο το τελευταίο 15ημερο έκανε λόγο το πρωί της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος ενώ επί του ζητήματος αναφέρθηκε και ο Υπουργός Ανάπτυξης Ά.Γεωργιάδης που με δήλωση «Ο Ερντογάν βρίσκεται σε ένα συνεχές παραλήρημα. Έχει ξεφύγει.» ίσως θέλει να προϊδεάσει για αυτό που έρχεται.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «εδώ και 15 ημέρες υπάρχει αύξηση της πίεσης αλλά όχι της αποτελεσματικότητας».

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν δύο ομάδες ΕΚΑΜ που έχουν ενισχύσει την ήδη ισχυρή δύναμη» προσθέτοντας ότι «αυτό που κάναμε με τόσο μεγάλη επιτυχία τον Μάρτιο και οδηγήσαμε σε αποτυχία μια μείζονα πολιτική επιλογή της Τουρκίας θα επαναληφθεί και τώρα».

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 24 Σεπτεμβρίου για την πιθανή επιβολή κυρώσεων εάν η Τουρκία δεν αποκλιμακώσει, πιστεύω ότι θα στείλει απειλή το επόμενο διάστημα με πίεση στο μετανασευτικό».

Ερωτηθείς σχετικά, δε, στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε ότι «αν ο Ερντογάν φλερτάρει με την σκέψη της πίεσης μέσω του μεταναστευτικού μπορεί να μην σταματήσει στον Έβρο αλλά να προχωρήσει στα νησιά».

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε, τέλος, «ό,τι έκαναν τον Μάρτιο οι Ευρωπαίοι να το κάνουν και τώρα με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση».

Σε ό,τι αφορά μελλοντικά ρεύματα παράνομης μετανάστευσης αναφέρθηκε και ο Αυστριακός καγκελάριος που σημείωσε ότι «ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως όπλο και προτρέπει μετανάστες να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη για να μας ασκήσει πίεση».

Ήδη, οι περιπολίες είναι αυξημένες τόσο μέσα στον ποταμό όσο και στις παραποτάμιες περιοχές, από δύο ομάδες τύπου ΕΚΑΜ, 30 ατόμων η μία.

Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με τους συνοριοφύλακες που προσλήφθηκαν πρόσφατα, ενώ θα έχουν ως έδρα την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη.

Μέριμνα υπάρχει και για τα νησιά, όπου οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με 530 συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν το τελευταίο διάστημα.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

https://www.facebook.com/




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις