Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

«ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

(ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ  ΜΟΝΟΝ  ΣΕ ΑΙΤΗΘΕΝΤΕΣ  ΚΑΙ  ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥΣ  ΜΑΧΗΤΕΣ  ΤΟΥ  ΦΩΤΟΣ)
Είναι η εποχή που ο Θεός συγκεντρώνει το στράτευμά Του, τους στρατιώτες Του στη μάχη εναντίον του Κακού.

Άνθρωποι άγνωστοι έως εχθές, συναντιόνται και γνωρίζονται, αναγνωρίζοντας ο ένας στον άλλον συμμάχους και συνοδοιπόρους. Με δύο λέξεις μόνο συνεννοούνται μεταξύ τους, με ένα βλέμμα επικοινωνούν, με ένα αναστεναγμό οι ψυχές τους συγγενεύουν.
Φεύγουν άνθρωποι που δεν πρέπει πια να βρίσκονται στη ζωή μας και έρχονται καινούργιοι, αυτοί που θα είναι εκεί μαζί μας, την ώρα της μάχης.

Το ζητήσαμε, το ευχηθήκαμε, το ελπίσαμε: να είμαστε μαζί Του, στο στρατόπεδό Του, στην πλευρά εκείνη που τη λούζει το Φως και η Αλήθεια.
Όχι στην πλευρά του Σκότους, εκεί όπου το Ψέμα και η Υποκρισία βασιλεύουν.
Στην πραγματικότητα, υπήρξε προεπιλογή. Μας προεπέλεξαν. Για να βρεθούμε εδώ, να συναντηθούμε και όλοι μαζί να πράξουμε. Το θέλημά Του.
Ζούμε σε προαποκαλυπτικούς χρόνους. Το Κακό πυορροεί, έχει πια κακοφορμίσει.
Οι αναθυμιάσεις από το δηλητήριο που ενστάλαξε στις ψυχές των ανθρώπων μας πνίγουν.
Ο Θεός επιλέγει το στρατό Του, ανθρώπους απλούς,  καθημερινούς, εν δυνάμει ήρωες ή εν δυνάμει μάρτυρες. Αν έχουν το σθένος και το κουράγιο φανερώνεται κάθε μέρα που περνά.
Τα βάσανα και οι ατυχίες τους πολλές, σε μια άλλη ανάγνωση δοκιμασίες.
Όπως τα γυμνάσια και οι ασκήσεις του στρατού.
Έτσι και οι στρατιώτες του Θεού, δοκιμάζονται την εποχή αυτή πριν την τελική, τιτάνια μάχη.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε προσωπικό επίπεδο οι άνθρωποι με Πίστη στον Θεό και στο Θέλημά Του, αντιμετωπίζουν πάμπολλα προβλήματα στην καθημερινή τους ζωή, άλλος σε προσωπικό επίπεδο, άλλος σε οικογενειακό, άλλος σε οικονομικό, επαγγελματικό κ.λ,π,
Τα εμπόδια και τις δυσκολίες τα βάζει ο δαίμονας που αποστρέφεται και μισεί τον Άνθρωπο, ως κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού, και στην προσπάθειά του να τον εμποδίσει να φθάσει στη Θέωση.
Τα βάζει όμως με την συγκατάθεση του Θεού, που δοκιμάζει τον Άνθρωπο για να του αποδείξει ότι αξίζει τη Χάρη Του. «Τα αγαθά κόποις κτώνται».
Όποιος νοιώθει ότι θέλει να ενταχθεί στο στράτευμά Του ας το δηλώσει τώρα, τα αιτήματα να αποσταλούν άμεσα και τα φύλλα πορείας θα συνταχθούν.
Ίσως ήρθαμε στον κόσμο αυτό με μια Αποστολή, ίσως τώρα είναι η ώρα, που διαλύεται το οικοδόμημα του ανθρώπινου πολιτισμού και καταστρέφονται οι αρχέγονες αξίες της Δικαιοσύνης, της Αλήθειας, της Αγάπης, της Δημιουργίας, της Ελευθερίας, στηριγμένες στις βάσεις του Ελληνικού Πνεύματος που έστειλε το Φως του στα βάθη της Οικουμένης και σήμερα απειλείται, σοβαρά, να σβήσει για πάντα…
Η ανθρωπιά πρέπει να νικήσει και οι στρατιώτες του Φωτός να συναθροιστούν για τη Μάχη των Μαχών, με ελεύθερη προαίρεση, αγάπη και θάρρος στην ψυχή τους.
Ζητάμε και θα λάβουμε, και ο καθένας θα σηκώσει το βάρος των δικών του επιλογών με τη βοήθεια και την ευλογία του Κυρίου ημών, που γνωρίζει τον πόνο και την αλήθεια της ανθρώπινης ψυχής και το σημείο μέχρι το οποίο μπορεί να φθάσει προκειμένου να διαφυλαχθεί η ανθρωπότητα, στην εποχή που η νέα τάξη των πραγμάτων κάνει ότι μπορεί για να αντικαταστήσει τον άνθρωπο με τον μετάνθρωπο σε μια «νέα κανονικότητα».
Ο δρόμος προς την Ελευθερία και το Φως, ο δρόμος προς το Θείο, περνάει από δύσκολα και επίπονα μονοπάτια. Ευλογημένος όποιος έχει το θάρρος να τ’ ακολουθήσει μέχρι το τέλος για να δικαιωθεί.
Τα βάσανα να μην τον λυγίζουν, είναι ανθρώπινο να πέφτει αλλά θα ξανασηκωθεί.
Στον αγώνα αυτό δεν είναι μόνος, κι ας νοιώθει τώρα έτσι. Μαζί του είναι όλος ο ουράνιος κόσμος, μαζί του είναι ο Θεός.
Οι δοκιμασίες που τώρα υφίσταται είναι το εισιτήριό του για τον επουράνιο κόσμο.

Αδέρφια  ο καιρός  γαρ  εγγύς

Α.Σ.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΑΤΑ (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ) ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις