Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Χαρδαλιάς: «Τα μόνα έγγραφα για τις μετακινήσεις θα είναι οι πιστοποιήσεις των εργοδοτών, ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί» (vid)

 


O Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα «μόνα έγγραφα», όπως τόνισε, που θα υπάρξουν για τις μετακινήσεις κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στα έγγραφα για τις μετακινήσεις κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας, που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αφότου ολοκληρώθηκε, ύστερα από περίπου δύο ώρες, η έκτακτη σύσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισήμανε, λοιπόν, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, «τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, πού εργάζεται και πού τον απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας.

Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί από τις 00:30 μέχρι τις 05:00»!

Από εκεί και πέρα, η σταθεροποίηση των κρουσμάτων, με προοπτική τη μείωση μέσα στο επόμενο επταήμερο της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, είναι το μεγάλο «στοίχημα» και για τη Θεσσαλονίκη και για τη Μακεδονία, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τον πρύτανη του ΑΠΘ, στα γραφεία της ΠΚΜ.

Ο υφυπουργός συνέστησε σε όλους να εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους προς την επαρχία, κυρίως κατά το πενθήμερο που ακολουθεί και περιλαμβάνει χρονικά τον εορτασμό της Θεσσαλονίκης και την 28η Οκτωβρίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι πρόκειται για μια «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και για τη Θεσσαλονίκη και για τη Μακεδονία», αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι εάν τα μέτρα εφαρμοστούν, θα συγκρατηθεί η έξαρση των κρουσμάτων.

«Ολέθριο ένα lockdown»

«Από αύριο το στοίχημα είναι ένα: Να γίνει ό,τι είναι δυνατό, έτσι ώστε να παραμείνει η κατάσταση σταθερή, να μην έχουμε περαιτέρω έξαρση του ιικού φορτίου στην ευρύτερη περιοχή», είπε ο υφυπουργός και συνέχισε: «Το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουμε και στη Θεσσαλονίκη να σταματήσουμε την επέκταση, την μετάδοση του ιού και να εξασφαλίσουμε ότι, υπό οποιεσδήποτε, συνθήκες, δεν θα περάσει η Θεσσαλονίκη σε ένα επόμενο στάδιο, το οποίο είναι ολέθριοΈνα lockdown είναι εξαιρετικό ολέθριο για τις οικογένειες, για τις επιχειρήσεις, για όλους εκείνους τους ανθρώπους που πασχίζουν καθημερινά να εξασφαλίσουν προς το ζην.

Άρα, όλη μας η λογική είναι από αύριο να έχουμε πολύ στοχευμένες δειγματοληψίες, πολύ στοχευμένους ελέγχους, ενεργοποίηση των πάντων και κάνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, να εφαρμόζουν όλα τα μέτρα».

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στις ενδεχόμενες μετακινήσεις έξω από την πόλη, ενόψει του εορταστικού τριημέρου, που με την προσθήκη του Σαββατοκύριακου γίνεται πενθήμερο, συνιστώντας μεγάλη προσοχή και αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων.

«Προσοχή στις μετακινήσεις»

«Προσοχή στις όποιες μετακινήσεις, διότι το να μεταφερθεί το ιικό φορτίο στην ευρύτερη περιοχή, είτε αφορά τις όμορες περιοχές, είτε οποιαδήποτε ταξίδια, νομίζω θα είναι ολέθριο. Άρα, οπωσδήποτε μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις».

Ερωτώμενος για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, ο κ. Χαρδαλιάς ότι υπάρχουν όλα εκείνα τα εργαλεία, τα επιστημονικά, τα επιδημιολογικά, για να γίνονται οι απαραίτητες αξιολογήσεις της κατάστασης σε κάθε περιοχή με βάση τα στοιχεία και πρόσθεσε: «Τα τεστ είναι σαρωτικά, έχουμε φτάσει τις 24.000 τεστ». Σε σχετική ερώτηση, για το εάν η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι τέτοια, που τη φέρνει κοντά στο τέταρτο στάδιο «αυξημένου κινδύνου» από τον κορονοϊό, απάντησε: «Η Θεσσαλονίκη δεν είναι κοντά στο κόκκινο, μόλις μπήκε στο πορτοκαλί. Άρα έχουμε μπροστά μας χρόνο να κρατήσουμε σταθερά τα κρούσματα και μέσα στο επόμενο επταήμερο, εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά, να μειώνονται».

«Εξαιρετικά επιθετική η έξαρση στις Σέρρες»

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στον νομό Σερρών, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι σε αποψινή σύσκεψη θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το ζήτημα των Σερρών, ώστε να διερευνηθούν οι συρροές, η ιχνηλάτηση, οι συνδεδεμένες επαφές για να ξεκαθαρίσει η εικόνα έξαρσης των κρουσμάτων στο νομό. «Οι Σέρρες είναι on alert. Έχουμε τεράστιο θέμα στις Σέρρες, διότι η έξαρση είναι εξαιρετικά επιθετική»111


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις