Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

MIA TPYΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! - Τελικό συμπέρασμα: Κυρώσεις στην Λευκορωσία και όχι στην Τουρκία….


Ολοκληρώθηκε το πολιτικό θρίλερ στις Βρυξέλλες, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (02/10), και έτσι οι 27 ηγέτες της Ε.Ε. κατέληξαν σε συμφωνία τόσο για την κατάσταση στην
Ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία, όσο και για τη Λευκορωσία, επιβάλοντας κυρώσεις σε 40 αξιωματούχους της ευρωπαϊκής χώρας.

Φον Ντερ Λάιεν: «Περιμένουμε από την Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς και παράνομες ενέργειές της»
Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας της διήμερης Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων,  η Φον Ντερ Λάιεν είπε:

«Επανεπιβεβαιώσαμε την αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα και την Κύπρο και είναι ξεκάθαρο ότι τίποτα δεν μπορεί να δημιουργήσει διχόνοια μεταξύ μας. Περιμένουμε από την Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς και παράνομες ενέργειές της. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για μια θετική μακροπρόθεσμη ατζέντα. [..] Η Ε.Ε. θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα και τις διαθέσιμες επιλογές της, έχουμε μια εργαλειοθήκη την οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε αμέσως, αν η Τουρκία δεν αλλάξει πορεία».
Επίσης, καταδίκασε τις κινήσεις της Άγκυρας τόσο εντός των ελληνικών υδάτων όσο και τις γεωτρήσεις της γειτονικής χώρας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Η ίδια επισημάνε πως χρειάζεται «εποικοδομητική ατζέντα» και είναι σειρά της Τουρκίας να αποδείξει πως θέλει να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, εκσυγχρονίζοντας την Τελωνειακή Ένωση και συνεργαζόμενη με την Ε.Ε. στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα στη βάση της σχετικής συμφωνίας που επετεύχθη το 2016.

Πάντως, έσπευσε να προσθέσει πως οι κυρώσεις δεν έχουν φύγει από το τραπέζι, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι αυτή η επιθυμητή λύση.

Ακόμα, έγινε γνωστό πως οι ευρωτουρκικές σχέσεις θα συζητηθούν εκ νέου στα μέσα Δεκεμβρίου.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο συμπερασμάτων από τη συγκεκριμένη Σύνοδο Κορυφής, η δεύτερη ημέρα της οποίας θα αρχίσει στις 10:30, την Παρασκευή (02/10).

Μισέλ: «Κυρώσεις σε 40 αξιωματούχους της Λευκορωσίας»

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Σαρλ Μισέλ γνωστοποίησε πως οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. κατέληξαν στην επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία.

Χαραρακτηριστικά, είπε πως οι κυρώσεις θα επιβληθούν σε 40 πρόσωπα από τη Λευκορωσία και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

…………………..

Sputnik  2/10/2020

Σχ. : Κοινώς για μια ακόμη φορά φάνηκε πως η ΕΕ ¨διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο¨. Με μια καθαρά υποκριτική στάση, επέβαλε κυρώσεις σε Λευκορώσους αξιωματούχους και όχι στην πλευρά της Τουρκίας…

Στο μεταξύ ο Ερντογάν είναι τόσο ¨δημοκράτης¨ που χτες ανακοίνωσε πως θα προχωρήσουν σε αλλαγές στην δομή (ουσιαστικά κατάργηση) του Συνταγματικού Δικαστηρίου ! Αυτό έγινε διότι απλά στο τελευταίο διάστημα έβγαλαν κάποιες αποφάσεις μη αρεστές στο καθεστώς….


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις