Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Δίκη Xpυσής Aυγής: Aνακοινώθηκαν Oι ποινές των στελεχών του κόμματος


 Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι ποινές για τα στελέχη του κόμματος της Χρυσής Αυγής και για τον Γιώργο Ρουπακιά και τους εμπλεκόμενους στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οκτώ χρόνια στους άμεσα συνεργούς.

13 χρόνια στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση «εγκληματικής οργάνωσης» και 7 χρόνια σε όσους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά για συμμετοχή στην «εγκληματική οργάνωση».

Αντίθετα, με τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου ελαφρυντικά έλαβαν οι πρώην βουλευτές Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, οι οποίοι μετά την δίωξη της Χρυσής Αυγής, ανεξαρτητοποιήθηκαν..

Στους Αλεξόπουλο και Μπούκουρα το δικαστήριο χορήγησε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου αναγνωρίστηκε στον δικηγόρο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχ. Αρβανίτη, όπως επίσης και στον Ν. Μίχο.

Στον τελευταίο χορηγήθηκε και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Να σημειωθεί πως οι τέσσερις πρώην βουλευτές έχουν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και το πλαίσιο της ποινής για το αδίκημα αυτό χωρίς ελαφρυντικά είναι από πέντε έως 10 έτη. Ωστόσο, με την αναγνώριση ελαφρυντικού η ποινή αυτή μειώνεται και κυμαίνεται από 1 έως 6 έτη.

Επίσης με τη χθεσινή απόφασή το δικαστήριο χορήγησε ελαφρυντικά (μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και μετεφηβικής ηλικίας) σε δέκα ακόμη πρόσωπα που κρίθηκαν ένοχοι ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης».

Μετά την ολοκλήρωση του σταδίου για τις ποινές, στο δικαστήριο θα εξετάσει το μείζον ζήτημα των αναστολών ή μη των όποιων ποινών επιβάλλει. Κάτι, που το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει σε μια άλλη δικάσιμο και όχι στη σημερινή.

Και πάλι πρώτη θα τοποθετηθεί η εισαγγελέας για το ζήτημα των αναστολών, ακολούθως οι συνήγοροι υπεράσπισης και τελευταίο θα «μιλήσει» το δικαστήριο με απόφαση που θα εκδώσει.

Αν πάντως το δικαστήριο δεν δώσει αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, τότε για τους καταδικασθέντες που δεν θα βρίσκονται μέσα στη δικαστική αίθουσα θα διαβιβάσει την απόφασή του στο τμήμα εκτέλεσης ποινών και ακολούθως αυτή θα σταλεί στην αρμόδια αστυνομική αρχή προς εκτέλεση. Αυτό σημαίνει ότι οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν όσους κριθεί ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή για να τους οδηγήσουν σε αυτές.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις