Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

Το Oruc Reis “βλέπει” Καστελόριζο και η Μέρκελ μιλά για “έρευνες σε αμφισβητούμενα ύδατα”


 Το Oruc Reis το θυμάται κανείς; Πλέει ακόμη μεταξύ Καστελόριζου-Καρπάθου-Ρόδου. Τίποτα δεν έχει αλλάξει εκτός ίσως από το γεγονός ότι στην Αθήνα πολλοί δείχνουν να έχουν…συνηθίσει την παρουσία του!

Η εύκολη δικαιολογία για την τοποθέτηση της τουρκικής επιθετικότητας που εκδηλώνεται και με τον πλου του Oruc Reis είναι η …σύνοδος της ΕΕ τον Δεκέμβριο! Εκεί που υποτίθεται θα ληφθούν αποφάσεις για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας!

Σήμερα επικαλούνται και τις δηλώσεις της Α.Μέρκελ , η οποία μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί. Ποιο θέμα όμως; Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από το ΑΠΕ η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την επιδίωξη της Τουρκίας για εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο, δήλωσε χθες το βράδυ η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ. “Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον τρόπο που όλοι ευχόμασταν”, είπε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ.

Αμφισβητούμενα ύδατα; Αυτό λέει η κυρία Μέρκελ στη δήλωση της οποίας δεν υπάρχει καμία αναφορά στην επιθετικότητα της Τουρκίας ενός κράτους μέλους της ΕΕ. Προς τι η ικανοποίηση και η επίκληση των δηλώσεων της ως θετικό σημάδι για όσα περιμένουμε από τη σύνοδο της ΕΕ τον Δεκέμβριο;

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις