Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ "Η ΕΛΛΑΣ" Η χώρα μας, η Ελλάδα μας...


Θα προσπαθήσω μέσα από αυτό το κείμενο, να σας πω με απλά λόγια την λάθος αντίληψη που έχουμε στο κεφάλι μας για την πολιτική, τα κόμματα, τις κυβερνήσεις και τη ΧΩΡΑ μας.

Η χώρα μας, η Ελλάδα μας... είναι σαν μια μεγάλη πολυκατοικία... είναι η περιουσία μας... είναι το κληροδότημα μας... είναι μια ανοιχτή διαθήκη που περνάει από γενεά σε γενεά...

Μας την παραχώρησαν οι πρόγονοι μας, για όσο διάστημα θα είμαστε εν ζωή, με τον όρο να την συντηρούμε, να την προφυλάσσουμε, να την εξελίσσουμε και να την παραδώσουμε στην επόμενη γενιά...στα παιδιά μας.

Όλα τα "έγγραφα" αυτής της αμύθητης περιουσίας βρίσκονται σε αυτή την μεγάλη πολυκατοικία...στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Κάθε τέσσερα χρόνια ως ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας ζητάμε προσφορές από εταιρείες διαχείρισης (κόμματα).

Η κάθε εταιρεία στέλνει τους υπαλλήλους της (υποψήφιοι βουλευτές), με το πρόγραμμα της (πολιτική) και διεκδικεί την ανάθεση της διαχείρισης των περιουσιακών μας στοιχείων.

Σε αυτή τη διαδικασία οφείλουν όλοι οι κληρονόμοι (πολίτες) να συμμετάσχουν και δια της ψήφου τους να αποφασίζουν δημοκρατικά σε ποια εταιρεία (κόμμα) θα δώσουν την ευκαιρία να διαχειριστεί την περιουσία τους, παραχωρώντας της το δικαίωμα να αναλάβει την διαχείριση...να σχηματίσει κυβέρνηση.

Όλες αυτές οι εταιρείες (κόμματα) διεκδικούν αυτή τη θέση και την καταλαμβάνουν σύμφωνα με την "προσφορά"τους... δηλαδή αυτά που υπόσχονται στο προεκλογικό τους πρόγραμμα.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Τους επιλέγουμε λοιπόν με σκοπό να κάνουν αυτά τα οποία έχουν υποσχεθεί στην διάρκεια της θητείας τους... τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ...τις τελευταίες δεκαετίες οι εταιρείες αυτές, με την δική μας ανοχή, αποχή και απάθεια... κατάφεραν να αναιρέσουν των ρόλο μας...ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.

Έτσι φτασαμε στο σημείο, στη δική μας πολυκατοικία και περιουσία... να κάνει κουμάντο ο διαχειριστής.

Να πουλάει τα διαμερίσματα μας...τα εξοχικά μας...τις βίλες και τα ασημικά μας... χωρίς να μας ρωτήσει.

Φτάσαμε στο σημείο να καθορίζει την αξία της δικής μας περιουσίας σύμφωνα με τον δικό του τιμοκατάλογο...και μάλιστα να μας φορολογεί.

Καθορίζει το πότε θα βγούμε από το διαμέρισμα μας...για πόση ώρα και για πιο λόγο...

Ορίζει το πόσες ώρες και μέρες θα εργαζόμαστε και με τι ποσό θα πληρωνόμαστε... θαρρείς και δουλεύουμε στην εταιρεία της...στο μαγαζί της, ως υπάλληλοι της...και όταν γεράσουμε μας δίνει ένα επίδομα επιβίωσης (σύνταξη) για την οποία έχουμε πληρώσει με ιδρώτα και αίμα...και κάτω από άλλες συνθήκες και συμφωνίες...που για ακόμη μια φορά αναιρούνται μονομερώς.

Δανείζεται και μας χρεώνει με δισεκατομμύρια ευρώ, με πρόφαση την ανακαίνιση, την ανάπτυξη και την εξέλιξη της περιουσίας μας...και τα τρώει σε δεξιώσεις... φιέστες και προσωπικές στιγμές...και μάλιστα δεν δέχεται να λογοδοτήσει (ασυλία)...στους νομούς και στη δικαιοσύνη (Σύνταγμα της Ελλάδος).

Τα μαγαζιά που βρίσκονται στο ισόγειο της πολυκατοικίας μας και μας προσέφεραν κεφάλαια για ανάπτυξη, επιβίωση και εξέλιξη...τα έκλεισε.(εργοστάσια, βιοτεχνίες κ.λ.π) χωρίς να μας ρωτήσει... απλά μας είπε ότι ήταν ζημιογόνα και τα διέλυσε ή τα πούλησε σε άλλες εταιρείες που δέχθηκαν να πάρουν αυτές τις ζημιογόνες δημόσιες επιχειρήσεις για...ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.

Αποφασίζουν για την εκπαίδευση των παιδιών μας... δίνοντας τους να διαβάζουν βιβλία σκουπίδια... γεμάτα με ψευδή... ανακρίβειες, και άχρηστες πληροφορίες χωρίς ουσία, χρησιμότητα και χρηστικότητα για τη ζωή τους... κάνοντας τα άβουλα όντα χώρις σκέψη και νόηση.

Αποφασίζουν το πότε είμαστε παράνομοι... νόμιμοι... λογικοί... παράλογοι...ψεκασμενοι... αψέκαστοι...και το αν αυτοί είναι νόμιμοι, λογικοί και αδέκαστοι.

Το πότε μπορούμε να μιλήσουμε και αν έχουμε το δικαίωμα να μιλήσουμε...το πότε θα διαδηλώσουμε...θα διεκδικήσουμε...θα απαιτήσουμε...θα διασκεδάσουμε...θα ζήσουμε.

Μια χούφτα υπάλληλοι... κατάφεραν με την δική μας ανοχή...να μας κάνουν από ιδιοκτήτες της χώρας... παράνομους μετανάστες... δούλους και υποχείρια τους...

Όπως λέγανε και οι παππούδες μας...

Σηκώθηκαν τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι...

Σήκω λοιπόν από τον καναπέ ιδιοκτήτη της Ελλάδας...

Σήκω και πάρε αυτό που σου ανήκει και ξηλώσε όλο αυτόν τον ιστό της αράχνης που σε έχει εγκλωβίσει.

Εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες της χώρας...της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ...

Αυτή η χώρα είναι δική μας... είναι τον παππούδων μας και τον γιαγιάδων μας...των γωνιών μας...και των παιδιών μας.

Τα χώματα της είναι ποτισμένα με το αίμα των προγόνων μας, που χάθηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να έχουμε ένα σπίτι και μια πιθαμή γης για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια...

Σηκωθείτε αδέλφια και πάμε να πάρουμε πίσω την Ελλάδα μας...τις ζωές και τις ανθρώπινες αξίες μας.

Αν δεν το κάνουμε τώρα... σύντομα θα βρεθούμε έξω από το σπίτι μας... χρεωμένοι, πεινασμένοι και ανήμποροι να αντιδράσουμε.... περιμένοντας τον θάνατο.

Είναι οι ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ...ΟΧΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ.

Αγγελής Ανδρέας 

Ενεργός πολίτης και πολιτευτής του κόμματος ΑΜΕΑ για το Ν. Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις