Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021

32χρονη γιατρός στο νοσοκομείο με εγκεφαλομυελίτιδα αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer


 Οι μεξικανικές αρχές δήλωσαν ότι ερευνούν την περίπτωση μιας 32χρονης γυναίκας γιατρού που νοσηλεύτηκε μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19.

Η γιατρός, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου, στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, μετά από επιληπτικές κρίσεις, δυσκολία στην αναπνοή και εξάνθημα στο δέρμα.

Ο γιατρός, του οποίου το όνομα δεν έχει κυκλοφορήσει, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου στη βόρεια πολιτεία Nuevo Leon

«Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ. Η εγκεφαλομυελίτιδα είναι μια φλεγμονή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Το υπουργείο πρόσθεσε πως η γιατρός έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές πως οποιοσδήποτε ανέπτυξε φλεγμονή στον εγκέφαλο, μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Οι Pfizer και BioNTech δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει το περιστατικό.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Το Μεξικό άρχισε τη διανομή της πρώτης δόσης των εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού σε υγειονομικούς, στις 24 Δεκεμβρίου.ΠΗΓΗ : pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις