Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

H Astrazeneca αποχώρησε από τις συνομιλίες με την Κομισιόν


 Η Astrazeneca αποχώρησε από τις συνομιλίες με την Κομισιόν σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της.

Μεγαλώνει το «χάσμα» μεταξύ της Astrazeneca και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η φαρμακοβιομηχανία αποχώρησε από τις συνομιλίες με την Κομισιόν για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της.

Η ΕΕ κάλει την εταιρεία να δημοσιεύει τη συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με τα όσα είπε Ευρωπαίος αξιωματούχος σήμερα. 

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!


«Πόλεμος» για το εμβόλιο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε πολύ δύσκολη θέση καθώς η Astrazeneca ανακοίνωσε πως θα μειώσει κατά 60% τις παραδόσεις του εμβολίου της λόγω προβλήματος στην αλυσίδα παραγωγής, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Η ενόχληση της ΕΕ απέναντι στην εταιρεία έχει προκύψει, εκτός των άλλων, και από την υποψία πως μέρος των εμβολίων που προορίζονταν για τα 27 κράτη-μέλη κατέληξε σε άλλα κράτη με τα οποία είχε επίσης συνάψει συμφωνία η εταιρεία. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πασκάλ Σοριότ, όμως, διέψευσε κατηγορηματικά πως έγινε κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως η συμφωνία που έχει υπογραφεί δεν δεσμεύει την εταιρεία σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όσον αφορά στις παραδόσεις, σημειώνοντας πως η διαδικασία κινείται στη βάση των καλύτερων προσπαθειών.

Απαντώντας στις δηλώσεις αυτές, Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε πως η συμφωνία στη βάση των καλύτερων προσπαθειών συνάπτονται με κατασκευαστές προϊόντων που είναι υπό ανάπτυξη.

Παράλληλα, ο ίδιος επέκρινε τον Σοριότ για τις λεπτομέρειες που παρείχε για τη διαδικασία παραγωγής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις