Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Μ.Τσαβούσογλου: «Με την ελληνική αντιπροσωπεία είχαμε πολύ καλό κλίμα στην Κωνσταντινούπολη»- Τι συζήτησαν τότε;


 O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε λόγο για "πολύ καλό κλίμα" στον διάλογο Αθήνας-Άγκυρας, δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα αναφορικά για ποιο λόγο ο Τούρκος υπουργός μίλησε για καλό κλίμα.

Αυτό διότι είναι γνωστό ότι ο Τούρκος υπουργός όπως είχε δηλώσει και πρόσφατα μάλιστα, ότι η τουρκική πλευρά θα θέσει στις «διερευνητικές» όλα τα ζητήματα που έχουν συζητηθεί ήδη με την Ελλάδα, στους προηγούμενους 60 γύρους όπου σε αυτούς περιλαμβάνεται όλος ο τουρκικός αναθεματισμός για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νήσων, το κυριαρχικό τους καθεστώς, τον εναέριο χώρο, την υφαλοκρηπίδα κλπ.

Όπως αποκαλύφθηκε και στην εκπομπή PRONEWS με τον Τάσο Γκουριώτη υπάρχουν τουλάχιστον 5.000 σελίδων για τις συνομιλίες των μέχρι σήμερα των 60 γύρων ελληνοτουρκικών διερευνητικών συνομιλιών για υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, εναέριο χώρο κλπ.

Ο Τσαβούσογλου έχει πει ότι η Τουρκία θα θέσει αυτά τα θέματα και η κυβέρνηση ότι θα τα απορρίψει  εάν τεθούν. Τότε προς τι το καλό κλίμα;

Σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σήμερα, Τετάρτη διαβεβαίωσε για το «πολύ καλό κλίμα» στον διάλογο Αθήνας-Άγκυρας.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Η πρώτη συνάντηση διήρκησε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες, ενώ η Άγκυρα φέρεται πως έθεσε στο τραπέζι πολλά ζητήματα, όπως το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, γκρίζες ζώνες, Θράκη, εναέριος χώρος, ενώ πρότειναν και μηχανισμό για το μεταναστευτικό.

Από την πλευρά της Ελλάδας, κύκλο ανέφεραν ότι η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Αθήνα.

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την 1η Μαρτίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις