Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Xαμός και χημικά στο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα - Φωτογραφίες, βίντεο

 Ένταση επικρατεί στο φοιτητικό συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα.Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο φοιτητικό συλλαλητήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη στα

Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Το νομοσχέδιο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» παρουσιάστηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση.Οι αστυνομικοί απώθησαν τους φοιτητές που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία, με κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η Αστυνομία».

«Αύρα» της Αστυνομίας βρίσκεται στο σημείο, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών.
Ένταση επικράτησε και στην κινητοποίηση των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη.
Υπενθυμίζεται ότι με το νομοσχέδιο προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο προβλέπει ελεγχόμενη είσοδο στα Πανεπιστήμια και σύσταση δομών ασφαλείας, τη σύσταση Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) και την ενίσχυση διατάξεων πειθαρχικού δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις