Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

«Κόλλησε» ξανά το Ever Given - Τεράστια οικονομική ζημιά: Απώλεια 9,6 δισ. ημερησίως

 Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστή η είδηση ότι το Ever Given ξεκόλλησε από την διώρυγα του Σουέζ, όμως σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters φαίνεται να έχει κολλήσει ξανά.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και πάλι στην περιοχή, καθιστούν αδύνατη την ευθυγράμμισή του. Το τεράστιο πλοίο κόλλησε στα αβαθή.

Η προσάραξη του τεράστιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Διώρυγα του Σουέζ είναι πιθανόν να οδηγήσει σε απώλειες ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τις εταιρίες αντασφάλισης, σύμφωνα με τον οίκο Fitch Ratings.

Το Ever Given προσάραξε την περασμένη Τρίτη και μέχρι σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία του συμβάντος. Προηγουμένως, διάφορες πηγές υπεδείκνυαν τους ισχυρούς ανέμους και μια αμμοθύελλα ως τα πιθανά αίτια.

Τουλάχιστον 369 πλοία περιμένουν να περάσουν το μήκους 193 χιλιομέτρων κανάλι και στις δύο πλευρές του, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα πρωτοφανές «μποτιλιάρισμα».

Τεράστια η οικονομική ζημιά της προσάραξης του Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ

Το οικονομικό κόστος ωστόσο της προσάραξης του Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ, είναι τεράστιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία φορέων της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας που αποτυπώνονται στο γράφημα, η ακινητοποίηση του τεράστιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προκαλεί ζημίες 9,6 δισ. δολαρίων ανά μέρα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Η ζημιά ανά ώρα ανέρχεται στα 400 εκ δολάρια.

Από τη Διώρυγα του Σουέζ, μήκους 190 χιλιομέτρων, περνάει περί το 10% των εμπορευμάτων που διακινούνται διά θαλάσσης παγκοσμίως

Βίντεο που δείχνουν το πρυμναίο τμήμα του σκάφους να έχει στρίψει, ανοίγοντας το κανάλι... πριν το ξανακλείσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις