Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021

ΔΕΙΤΕ LIVE EIKONA - Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα Πορεία φοιτητών μετά την εκκένωση του ΑΠΘ - Βίντεο

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα πορεία από φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά και την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ.

Σε πορεία προχωρούν φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά από συγκεντρώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί νωρίτερα σήμερα στο άγαλμα Βενιζέλου αλλά και στην οδό Εγνατία όπου φοιτητές από τη Σχολή Θεάτρου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία.

Οι φοιτητές συγκεντρώσεις ακολούθησαν την επιχείρηση εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την αστυνομική επιχείρηση σήμερα το πρωί στο ΑΠΘ και ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει φραγμούς με κλούβες των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Εγνατία και Ιασονίδου προκειμένου να μην προσεγγίσουν στην Καμάρα και στο πανεπιστήμιο.

Σημειώνεται πως η κυκλοφορία των οχημάτων στα συγκεκριμένα τμήμα της Εγνατίας έχει διακοπεί από νωρίς το πρωί λόγω και της επιχείρησης της αστυνομίας.

Συγκέντρωση φοιτητών στη Θεσσαλονίκη
© SPUTNIK
Συγκέντρωση φοιτητών στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του ΑΠΘ

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατειλημμένης πρυτανείας του ΑΠΘ ξεκίνησε τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί. 

Η ΕΛΑΣ προσήγαγε συνολικά 33 άτομα και συγκεκριμένα 26 άνδρες και 7 γυναίκες, ενώ κατά τη διάρκεια της εκκένωσης υπήρξε και μικροένταση.

Οι 19 εξ αυτών δήλωσαν πως είναι φοιτητές του ΑΠΘ, ενώ οι υπόλοιποι 14 φέρεται πως είναι «εξωπανεπιστημιακοί».

Σημειώνεται ότι από τις 33 προσαγωγές, οι 16 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις