Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Σάλος στην Βρετανία για το AstraZeneca – 41 νέα συμβάντα θρομβώσεων μετά τους εμβολιασμούς


 Άλλες 41 αναφορές σπάνιων θρομβώσεων αίματος μετά από δόσεις του εμβολίου κορονοϊού της AstraZeneca διαπιστώθηκαν από τις ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας με την επισήμανση ότι τα οφέλη του σκευάσματος συνεχίζουν να υπερτερούν των κινδύνων για την πλειονότητα των ανθρώπων.

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση σχετικά με τις παρενέργειες από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί συνολικά 209 θρόμβοι με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, σε σύγκριση με 168 που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα.


Έχει γίνει παράλληλα έλεγχος του εμβολίου AstraZeneca σχετικά με το θέμα των πολύ σπάνιων θρόμβων, με υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης σε νεότερους ανθρώπους. Να σημειωθεί πως αρκετές χώρες, ανάμεσά τους και η Βρετανία, έχουν προτείνει μόνο τους ανθρώπους πάνω από μια συγκεκριμένη ηλικία να λάβουν τη δόση.


Όπως αναφέρει το Reuters διαπιστώθηκαν 41 θάνατοι μετά τους θρόμβους στη Βρετανία, ανέφερε το MHRA, κάτι το οποίο σημαίνει αύξηση κατά 9 από τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας, αν και ειδικοί λένε ότι επηρεάζονται από το ιστορικό των πολιτών και οι θρόμβοι πρόκειται να παραμείνουν ένα σπάνιο γεγονός.


Στην Βρετανία έχουν χορηγηθεί περίπου 22 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του εμβολίου AstraZeneca. Τέσσερις περιπτώσεις σπάνιας πήξης αναφέρθηκαν μετά από μια δεύτερη δόση, αλλά το MHRA δεν ανέφερε πόσες δεύτερες δόσεις έχουν δοθεί ως τώρα.

Τα άτομα κάτω των 30 ετών λαμβάνουν στη Βρετανία ένα εναλλακτικό εμβόλιο έναντι του σκευάσματος των AstraZeneca και Οξφόρδης, αφού ο ρυθμιστής φαρμάκων MHRA διαπίστωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης με σπάνια θρόμβους με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων και αξιωματούχοι εξετάζουν εάν θα αλλάξουν τις συστάσεις και για άτομα κάτω των 40.


Οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η ανεπιθύμητη ενέργεια είναι σπάνια και ενημέρωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να κάνουν το εμβόλιο και η AstraZeneca έχει επισημάνει τις συστάσεις της ρυθμιστικής αρχής ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις