Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Δρ Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης σχετικά με υποχρεωτικής φύσεως ιατρικές πράξεις. (video)


Κούζουνα Σταυρούλα:

 Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Focus" fm, στις αρχές του Απρίλη 2021, ο Δρ Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, τοποθετήθηκε σχετικά με τα μέτρα που οι χώρες επιβάλλουν στον πληθυσμό τους.

Αξίζει να τονίσουμε πως εξαρχής εκφράζει τις ίδιες απόψεις βάσει πάντοτε επιστημονικών αρχών, κανόνων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ένας επιστήμονας με πλούσια τόσο επαγγελματική όσο και διδακτική εμπειρία, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας στο πρόγραμμα "Διοίκηση Μονάδων Υγείας" στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου· με εξειδίκευση στην Ιατρική της Εργασίας και μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιδημιολογία καθώς και διδακτορικό στην Περιβαλλοντική και Επαγγελματική Υγεία του πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Επιπλέον, η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά σε μία πληθώρα ερευνητικών πεδίων της επιδημιολογίας και της δημόσιας υγείας συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου του καπνίσματος, του καρκίνου, της ψυχικής υγείας κ.α.

Από το βιογραφικό του και μόνο προκύπτει πως τα λεγόμενά του δεν είναι απλά θεωρίες ενός απλού ανθρώπου μα γεγονότα πραγματικά και με επιστημονική βάση.

Στην ολιγόλεπτη παρουσία του στον  "Focus" και μετά από ερώτηση του κου Στέφανου Δαμιανίδη, παρουσιαστή της εκπομπής, απήντησε ότι επανειλημμένα έχει αναφερθεί στο θέμα των μέτρων. "Δεν συμφωνώ με κανένα υποχρεωτικής φύσης μέτρο, με κανένα υποχρεωτικής φύσης μετρό. Ούτε για τις εξετάσεις ούτε φυσικά πολύ περισσότερο για τα εμβόλια ούτε και για τις μάσκες ούτε και για οτιδήποτε άλλο. Δεν συμφωνώ με αυτά, ακριβώς διότι παραβιάζουν τις βασικές Αρχές και Αξίες Δημόσιας Υγείας, πέρα από τα ανθρώπινα δικαιώματα κλπ. Αλλά παραβιάζουν τις Αρχές της Δημόσιας Υγείας, την οποία υπηρετώ ως επαγγελματίας Δημόσιας Υγείας. Αλλά επιπλέον θα πρέπει να πούμε, ότι όλα αυτά τα μέτρα, ιδιαίτερα όταν γίνονται στον υγιή πληθυσμό όπως είναι βεβαίως και ο πληθυσμός των μαθητών στο σχολείο, στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν έχουν ουσιαστική συμβολή στο να εμποδίσουν τη διασπορά του ιού...περισσότερο είναι σπατάλη ανθρώπινων πόρων και χρημάτων, παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τίποτα περισσότερο!"

Συμπλήρωσε εν συνεχεία "Δεν πρέπει να ξεχνάμε πάντοτε ότι έχει ΗΔΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ ότι αυτός ο ιός έχει ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΩΣ ΚΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Ποιο είναι το νόημα να εφαρμόζουμε τέτοια παρεμβατικής φύσεως μέτρα και μάλιστα με υποχρεωτικό χαρακτήρα σε έναν πληθυσμό ο οποίος δεν κινδυνεύει από τον ιό;"

Και ολοκλήρωσε απαντώντας σε ερώτηση του κου Δαμιανίδη για ποιον λόγο να γίνονται τα συγκεκριμένα εμβόλια σε παιδιά ως εξής:" Τα εμβόλια σε ανηλίκους με τέτοιο "προφίλ" ασφάλειας που έχουν έναντι του κορωνοϊού, παραβιάζουν κάθε Αρχή Βιοηθικής που γνωρίζουμε μέχρι τώρα!"


Κούζουνα Σταυρούλα,

δημοσιογράφος ηλεκτρονικού τύπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις