Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Zircon: Ολοκληρώνονται οι τελικές δοκιμές του πανίσχυρου ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου


 Ένα από τα πιο σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα της Ρωσίας, ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon, βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στην επιχειρησιακή λειτουργία του, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο Υπουργός Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σόιγκου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, το νέο αυτό οπλικό σύστημα θα ολοκληρώσει φέτος τις δομικές, ώστε το 2022 να είναι σε θέση να ενταχθεί στην υπηρεσία των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε την πρόοδο των συνολικών εξοπλιστικών προγραμμάτων που προωθεί το Υπουργείο Άμυνας.

Ο Σεργκέι Σόιγκου είπε χαρακτηριστικά ότι «φέτος, προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν οι δοκιμές του υπερηχητικού πυραύλου Zircon. Αυτό το οπλικό σύστημα αναμένεται να εξοπλίζει πυρηνικά υποβρύχια και μονάδες επιφανείας της. Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσει σε δοκιμές σε άλλους 79 στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

«Μεταξύ άλλων» είπε ο Σόιγκου, «σε φάση τελικών δοκιμών βρίσκονται 13 πολεμικά πλοία, αλλά και τέσσερα πυρηνικά υποβρύχια, το Novosibirsk, το Krasnoyarsk, το Prince Oleg, και το Generalissimo Suvorov».

Σημειώνεται ότι, ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon 3M-22 είναι μέρος των πυραυλικών συστημάτων 3K-22, που το NATO αναφέρει με την κωδική ονομασία SS-N-33. Ο πύραυλος αυτός μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 9 Mach και να πετάξει σε υψόμετρο 30 έως 40 χιλιομέτρων.

Επίσης, οι ειδικοί εκτιμούν το ωφέλιμο φορτίο υπολογίζεται στα 300 με 400 κιλά και το μήκος του στα 8 με 10 μέτρα. Ο Zircon πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από κάθετους εκτοξευτές τύπου 3S-14, που είναι ενσωματωμένα σε πολεμικά πλοία και υποβρύχια, καθώς επίσης και από κινητούς παράκτιους εκτοξευτές πυραύλων τύπου Bastion.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Πηγή: Defenseworld / Φωτογραφίες αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις