Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021

«Πλοίο της γραμμής» «βάφτισαν» τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τις εξορμήσεις του Κ.Μητσοτάκη με ελικόπτερο καναλάρχη!


 Fake news για να διαφημίσουν την «ταπεινότητα» και την «απλότητα» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τα οποία πήραν πολλά εκατομμύρια για να «ενημερώνουν» για τον κορωνοϊό. 

Αυτή τη φορά με την εξόρμηση του Μητσοτάκη στην Τήνο με ελικόπτερο καναλάρχη, καθώς τα φιλικά προς το Μέγαρο Μαξίμου ΜΜΕ είχαν τίτλου όπως ο εξής: «Με το πλοίο της γραμμής στην Τήνο ο Μητσοτάκης».

Παρόλα αυτά μπορεί στο Μαξίμου να επενδύουν στο να παρουσιάζουν τον πρωθυπουργό ως έναν απλό πολίτη και τα ΜΜΕ να κάνουν τη «δουλειά» τους, αποκρύβοντας την αλήθεια, όμως ο Κ.Μητσοτάκης τους εκθέτει διαρκώς, καθώς αν και είχε αναφερθεί ότι θα χρησιμοποιούσε πλοίο της γραμμής και για την επιστροφή του από την Τήνο, τελικά ο Μητσοτάκης επέστρεψε με ιδιωτικό ελικόπτερο τύπου Airbus.

Κόστος 5.000 ευρώ

Στο εύλογο ερώτημα ποιας εταιρείας το ελικόπτερο χρησιμοποίησε –επιβιβάστηκε με ακόμη τρία άτομα–, ο πρωθυπουργός δεν έκρινε σκόπιμο να δώσει απάντηση. Έπειτα από σχετική ερώτηση που δέχτηκε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός μετέβη στην Τήνο για ιδιωτική επίσκεψη με το πλοίο της γραμμής. Λόγω αλλαγής στο πρόγραμμά του μίσθωσε ιδιωτικό ελικόπτερο για την επιστροφή του στην Αθήνα, επιλέγοντας να μη μετατρέψει σε ταξί τα ελικόπτερα του στρατού».

Το πρώτο δεδομένο από την επίμαχη απάντηση –πέρα από τη μη αποκάλυψη των στοιχείων μίσθωσης του ελικοπτέρου– είναι πως μολονότι γίνεται λόγος για αλλαγή στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, αυτό φαίνεται ότι είναι ψευδές.

Κι αυτό γιατί μετά την άφιξή του στην Αθήνα, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, ο πρωθυπουργός παρευρέθηκε σε σχήμα –συμμετείχε και ο Σωτήρης Τσιόδρας– στο οποίο συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας. Το συγκεκριμένο σχήμα συνεδριάζει –υπό την παρουσία του πρωθυπουργού– σχεδόν κάθε Δευτέρα και φαντάζει απίθανο να συγκροτήθηκε εκτάκτως την περασμένη Δευτέρα.

Ως αποτέλεσμα, το επόμενο ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να επιστρέψει από την Τήνο με ελικόπτερο, πτήση που, σύμφωνα το Documento, στοιχίζει περίπου 4-5 χιλιάδες ευρώ. Το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός μίσθωσε το συγκεκριμένο ελικόπτερο αλλά δεν δίνει στη δημοσιότητα το μισθωτήριο. Ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός φέρεται σαν να μην είναι δημόσιο πρόσωπο. Σαν να μην πιστεύει ότι οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Σαν να μην έχει αναπτυγμένο το αίσθημα της ενσυναίσθησης. Κάτι που είχε επιβεβαιώσει και όταν είχε κάνει αίτηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να λάβει αποζημίωση –ως πλημμυροπαθής– για καταστροφές που προκλήθηκαν σε 50 ελαιόδεντρα.

Έτσι όμως ο οποιοσδήποτε κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι ο πρωθυπουργός, γόνος μιας από τις πιο πλούσιες οικογένειες της χώρας, στην πραγματικότητα δεν μίσθωσε το ελικόπτερο, αλλά του παραχωρήθηκε από κάποιον επιχειρηματία. Δεν θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά. Εκτός βέβαια αν ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στο να πραγματοποιεί δωρεάν ταξίδια με εναέρια μέσα που του παραχωρούν φίλοι του επιχειρηματίες για άγνωστους λόγους.

Αποβίβαση στο ΣΕΦ

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η οποία επικαλείται τα σχέδια πτήσης, το ελικόπτερο ECE35 που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός είναι της εταιρείας Airlift.

Αναχώρησε από τον Ασπρόπυργο λίγο μετά τις 7 το πρωί της περασμένης Δευτέρας και στη συνέχεια έφτασε στην Τήνο, όπου πραγματοποίησε ενδιάμεση στάση. Εκεί επιβιβάστηκαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα δύο ήταν το πρωθυπουργικό ζεύγος.

Στη συνέχεια το ελικόπτερο έφυγε από την Τήνο και πραγματοποίησε ενδιάμεση στάση στο ελικοδρόμιο του ΣΕΦ, όπου αποβιβάστηκαν τα τέσσερα άτομα και έπειτα το ελικόπτερο επέστρεψε στον Ασπρόπυργο, στη βάση της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ιστορικό της επικοινωνίας του πύργου ελέγχου με τον πιλότο του ελικοπτέρου –δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα greekhelicopters.gr–, η ελέγκτρια ρωτάει: «Θα πάτε στο ελικοδρόμιο της Τήνου;». Στις 8.32 η ελέγκτρια ακούγεται να επικοινωνεί πάλι με τον πιλότο και να λέει: «Σε δέκα λεπτά στο έδαφος στο ΣΕΦ. Τι εννοείτε με την απογείωση μετά, δεν κατάλαβα. Α, θα με καλέσετε στο ΣΕΦ πριν την απογείωση, ευχαριστώ».

Γυναίκα στην Τήνο καταγγέλλει παραβίαση των δικαιωμάτων της ως πολίτη από την ασφάλεια του Κ.Μητσοτάκη

Για έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα των πολιτών και των προσωπικών τους δεδομένων καταγγέλλει μια γυναίκα την ασφάλεια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η γυναίκα, που λέει ότι είναι από την Τήνο, έτυχε να περνάει το πρωί με το αυτοκίνητό της από το ελικοδρόμιο του νησιού, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν. Κι επειδή σταμάτησε για να «χαζέψει», όπως λέει, η φρουρά του πρωθυπουργού την σταμάτησε χωρίς να ακολουθήσει το πρωτόκολλο που επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις και παραβιάζοντας κατάφωρα τα δικαιώματά της.

Σε ανάρτησή της σε κοινωνικό δίκτυο γράφει συγκεκριμένα:

»...Είμαι από Τήνο και σήμερα το πρωί συνέβηκε το παρακάτω περιστατικό στο ελικοδρόμιο του νησιού.»

»Έτυχε να περνάω με το αυτοκίνητό μου την ώρα της αναχώρησης με ελικόπτερο του κ. Μητσοτάκη με τη σύζυγό του.»

»Στάθηκα 3 λεπτά να χαζέψω...»

»Ξεκινώντας να φύγω, με σταμάτησαν 2 άτομα της ασφαλείας του πρωθυπουργού, οι οποίοι με πολύ άσχημο και επιτακτικό τρόπο μου είπαν να βγω από το αυτοκίνητο και να τους παραδώσω το κινητό μου...»

»Χωρίς την επίδειξη καμίας ταυτότητας ‘άρπαξαν’ το κινητό μου και μου επέβαλαν να το ξεκλειδώσω, ανοίγοντας τη συλλογή φωτογραφιών μου ψάχνοντας για τυχόν φωτό του πρωθυπουργικού ζεύγους!!!!»

»Φυσικά, φωτογραφία δεν υπήρχε, γιατί δεν προσπάθησαν καν να τραβήξω κάποια!!!!»

»Κανένας σεβασμός στα δικαιώματα όμως των πολιτών και στα προσωπικά τους δεδομένα!!!!»

»Η απάντηση που έδωσε ο ‘κύριος’ της ασφαλείας ήταν ότι ‘δεν μου έκατσε η φωτό...»

»Προφανώς, κάνουν τα πάντα για να μπορέσουν να κρύψουν ένα απλό γεγονός: Τίποτε δεν κρατάει τον πρωθυπουργό στην Αθήνα, ούτε καν οι εκ του θεσμού υποχρεώσεις του!»

Κάτι που αποδεικνύει πως από το Μαξίμου δεν ήθελαν με τίποτα να βγει στη δημοσιότητα η «ελικοπτεράδα» του πρωθυπουργού. 

Loaded: 0%
Progress: 0%
Remaining TimeÂ-0:55

Κ.Βαξεβάνης: «Με ελικόπτερο καναλάρχη επέστρεψε ο Κ.Μητσοτάκης από την Τήνο»

Ο Κώστας Βαξεβάνης αποκάλυψε στο twitter πως το ελικόπτερο «φάντασμα» με το οποίο επέστρεψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η γυναίκα του Μαρέβα Μητσοτάκη από την Τήνο ήταν «χορηγία» γνωστού καναλάρχη.  


«Από την ημέρα που αποκαλύψαμε πως ο @kmitsotakis ταξίδεψε από την Τήνο κρυφά με ελικόπτερο, ζητάμε να δώσει στοιχεία , όπως οφείλει ως πρωθυπουργός, για το πώς χρησιμοποίησε το πτητικό μέσο. Αφού δεν το κάνει, θα το κάνουμε εμείς. Καναλάρχης πάλι ο... χορηγός».
Το αεροταξί των καναλαρχών

Σημαντικό είναι και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας Airlift, ιδιοκτήτριας του συγκεκριμένου ελικοπτέρου. Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Νίκος Ντάβαρης, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης μαζί με τον Πάνο Κυριακόπουλο της κυπριακής εταιρείας Visbia Media Productions Limited. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μέτοχος κατά 51,36% της εταιρείας Νέα Τηλεόραση ΑΕ, η οποία κατέχει το Star Channel.

Πρόκειται για στοιχείο που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα αναφορικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί ελικόπτερο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην ελληνική τηλεόραση. Οπως έχει αποκαλύψει το Documento, το πρωί της 12ης Αυγούστου 2018 το ελικόπτερο του ισχυρού άνδρα του Ant1 Θοδωρή Κυριακού έφυγε από το Πόρτο Χέλι με προορισμό τα Χανιά, όπου παρέλαβε τη Μαρέβα Μητσοτάκη και τη μετέφερε στη βίλα του Θ. Κυριακού στο Πόρτο Χέλι.

Λίγες ώρες μετά, το μεσημέρι της Κυριακής, το ελικόπτερο επέστρεψε στα Χανιά, όπου παρέλαβε τον Κυρ. Μητσοτάκη και ακόμη έναν επιβάτη, ο οποίος στα σχέδια πτήσης αναφερόταν ως MPAHALAKIS I, με προορισμό επίσης τη βίλα του Θ. Κυριακού στο Πόρτο Χέλι. Η παρέα των τριών φιλοξενήθηκε στη βίλα του Θ. Κυριακού για ένα και μόνο βράδυ. Οπως προέκυπτε από το σχέδιο πτήσης, το ελικόπτερο αναχώρησε την επομένη, 13 Αυγούστου 2018, από το Πόρτο Χέλι για τα Χανιά.

Οπως τότε, έτσι και τώρα που αποκαλύπτεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τα ελικόπτερα ισχυρών ανδρών των ελληνικών media σαν… ταξί, ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται την ανάγκη να λογοδοτήσει. Σαν να είναι αυτονόητο ότι μπορεί να διατηρεί τέτοιου είδους σχέσεις με τους ιδιοκτήτες των Μέσων που έχουν χρηματοδοτηθεί αφειδώς μέσω της λίστας Πέτσα και τα οποία στηρίζουν απροκάλυπτα, ακόμη και αποκρύπτοντας μη αρεστές ειδήσεις, την κυβερνητική γραμμή.

Να υπενθυμίσουμε ότι και πέρσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χρησιμοποιήσει στρατιωτικό ελικόπτερο για να πάει στην Επίδαυρο για να δει την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, την οποία σκηνοθέτησε ο κατηγορούμενος πλέον για βιασμό κατ’ εξακολούθηση Δημήτρης Λιγνάδης, εκλεκτός της Λίνας Μενδώνη.

Βέβαια, η Αριστοτελία Πελώνη, με αφορμή το τελευταίο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ότι ο πρωθυπουργός μίσθωσε ελικόπτερο «για να μη μετατρέψει σε ταξί τα ελικόπτερα του στρατού»…

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις