Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

«Γκρεμίστηκε» το «τείχος ανοσίας» πριν καν κτιστεί - Οι ευθύνες της κυβέρνησης σε 6 σημεία (βίντεο)

 


Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης για το φιάσκο του προγράμματος εμβολιασμού, καθώς τα ποσοστά δείχνουν να έχουν κολλήσει εδώ και αρκετό καιρό και πλέον δεν υπάρχει η ίδια αισιοδοξία, που υπήρχε προ λίγων ημερών, πως θα κτιστεί δηλαδή το τείχος ανοσίας μέχρι τον Σεπτέμβριο. 

Ήδη, όπως αναφέραμε στο pronews.gr, υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα περί τέταρτου κύματος στη χώρα μας, κάτι το οποίο εκθέσει ποικιλοτρόπως την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη. 

Έτσι, παρά τα όσα υποστηρίζουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ περί ουρών έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα, τα πραγματικά ποσοστά είναι αρκετά χαμηλά και μάλιστα αυτά δεν αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ. 

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περίπου 3,7 εκατ. πολίτες με έστω μία δόση, κάτι που σημαίνει πως έχουμε εμβολιάσει με έστω μία δόση περίπου το 37% του πληθυσμού. Το πρόβλημα είναι πως αυτός ο αριθμός δεν θα ανέβει αρκετά. 

Καθώς όσοι ήταν να κλείσουν ραντεβού άνω των 30 ετών έχουν κλείσει και πλέον ελάχιστοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν να εμβολιαστούν, εκτός αν αλλάξει κάτι στην στρατηγική της κυβέρνησης. Ενώ για τους 18 έως 30 ετών τα νούμερα δεν είναι και τόσο θετικά.

Μπορεί από το Μαξίμου να υποστήριζαν πως γίνεται χαμός για ένα ραντεβού, όμως ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή αποκάλυψε πως μόλις 60.000 άτομα έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό. Και όπως έχει αποδειχθεί από τις υπόλοιπες ηλικίες σχεδόν όλα τα ραντεβού για εμβολιασμό κλείστηκαν τις πρώτες ημέρες. 

Παράλληλα και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μίλησε σήμερα το πρωί για το πρόγραμμα «Ελευθερία» και ανέφερε ότι έχοντας φτάσει κοντά στο 50% του πληθυσμού αρχίζει να υπάρχει μεγαλύτερος προβληματισμός.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι:

«Υπάρχει ένα πισωγύρισμα σε όλα τα εμβόλια. Μετά το 50% θέλω να δω την προθυμία να εμβολιαστούμε και άρχισε να πέφτει το ποσοστό. Έχουν εμβολιαστεί οι πρόθυμοι, κι έρχεται η σειρά αυτών που το σκέφτονται. Σε λίγο θα πιάσουμε αυτούς που δεν θέλουν. Η εικόνα που παρατηρούμε είναι ότι στο AstraZeneca έχουμε καθυστερήσεις. Όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση και δεν είχαν παρενέργειες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με τη δεύτερη».

«Ο οργανισμός αυτός έχει κάποια ιδιαιτερότητα που δεν γνωρίζουμε. Υπάρχει κάποια ευαισθησία γεννετικά καθορισμένη. Η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού να αναπτηξει κάποιες πρακτικές για να ανατρέψουν το κλίμα. Δεν μπορούμε να μιλάμε με ξύλινη γλώσσα του επιστημονικού λόγου. Η διαδικασία έχει αποκτήσει μια επικοινωνιακή συνιστώσα που πρέπει να ληφθεί υπόψιν».

Άρα όλα συνηγορούν πως το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει κολλήσει, καθώς όσοι ήθελαν να εμβολιαστούν το έκαναν. Να υπενθυμίσουμε εδώ πως εδώ και αρκετούς μήνες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πως ένα ποσοστό περίπου 35-40% θέλει να εμβολιαστεί άμεσα, κάτι που τελικά αποδείχθηκε. Ενώ ένα ποσοστό 30-40% ήταν σκεπτικό και ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 20% δεν ήθελε να εμβολιαστεί (να σημειώσουμε πως ανάλογα τη δημοσκόπηση διέφερε το ποσοστό και γι' αυτό δίνουμε το περίπου). 

Οι ευθύνες της κυβέρνησης που το ποσοστό των όσων θέλουν να εμβολιαστούν δεν αυξήθηκε είναι τεράστιες και εμείς τις καταγράψαμε. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

 Οι ευθύνες της κυβέρνησης σε 6 σημεία

1. Αρχικά η κυβέρνηση δεν αγόρασε το Sputnik V, αν και ένα μεγάλο ποσοστό των όσων δεν εμβολιάστηκαν θα το έκανε εάν είχε προμηθευτεί το ρωσικό εμβόλιο. Κάτι που αποτυπώνεται και στην μεγάλη δημοσκόπηση του Sputnik V, σύμφωνα με την οποία το 37% του πληθυσμού θέλει το ρωσικό Sputnik V. Ενώ εκτός από το ρωσικό θα μπορούσε να φέρει και το κινεζικό, καθώς αρκετοί πολίτες μπορεί να ήθελαν να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο σκεύασμα. Παρόλα αυτά επέλεξε μόνο τα εμβόλια της Δύσης. 



2. Παράλληλα από την αρχή της πανδημίας η κυβέρνηση εμπιστεύτηκε μόνο στα συστημικά ΜΜΕ και έδωσε όλα τα λεφτά σε αυτά, «βάζοντας απέναντι της» το υπόλοιπο 50% των ΜΜΕ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία πολιτική διαμάχη μεταξύ αυτών που πήραν τα 30 εκατ. από την λίστα Πέτσα και τις άλλες λίστες και των «μη αρεστών» στην κυβέρνηση ΜΜΕ. Τα οποία φυσικά, ακόμα και ως ανακλαστική κίνηση στην απόρριψη τους, ξεκίνησαν «πόλεμο» κατά του κεντρικού σχεδιασμού της κυβέρνησης. 

3. Η επιλογές αυτών καθ' αυτών των εμβολίων και η εμμονή να εμβολιάζει με AstraZeneca, κυρίως τους νέους, τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη έχει απαγορευθεί είχε ως αποτέλεσμα να υπονομεύσει ολόκληρο το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

4. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως άργησε πάρα πολύ η ανάπτυξη των εμβολιαστικών κέντρων, από τα 1.018 που υποτίθεται πως θα είχαμε μέχρι τέλη Ιανουαρίου ακόμα τώρα αυτά αναζητούνται.

5. Αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε προμήθειες φαρμάκων που θα έσωζαν χιλιάδες ανθρώπους, εμμένοντας στους εμβολιασμούς, οι οποίοι δεν είναι μονόδρομος, καθώς ακόμα και για θρησκευτικούς λόγους υπάρχει ένα ποσοστό που απορρίπτει γενικώς τους εμβολιασμούς.


6. Κανείς δεν μπορεί επιστημονικά να αποδείξει γιατί πρέπει να εμβολιαστούν ηλικίες από 12 έως 40 ετών. Τ' ότι νοσούν και μεταδίδουν είναι βέβαιο, το ίδιο βέβαιο είναι ότι νοσούν και μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι. Οι απώλειες στις ηλικίες 12 έως 40 ετών είναι απειροελάχιστες και οι ελάχιστες εντοπίζονται στην 30-40 και κατά κανόνα υπήρχαν υποκείμενα νοσήματα. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις