Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Α/ΓΕΕΘΑ: Ενοχλήθηκαν στην Τουρκία με την συμβολική πτήση Φλώρου με F-16


 Φαίνεται πως η συμβολική πτήση που πραγματοποίησε ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 προς τιμήν του πεσόντα ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας Υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά ενόχλησε τους Τούρκους, με την εφημερίδα Milliyet να κάνει λόγο για «προκλητική» ενέργεια.

Δεν άρεσε στην Τουρκία η κίνηση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Φλώρου να τιμήσει τον Υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά, που έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που είχαν εισέλθει και παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο μας, ενώ άφησε αιχμές και κατά του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Η τουρκική Milliyet ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Μετά τις δηλώσεις περί ήσυχου καλοκαιριού ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, που τερμάτισαν την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, οι προκλήσεις πρήλθαν από την Αθήνα» με αφορμή την τοποθέτηση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και την πτήση του Στρατηγού Φλώρου.

Στο δημοσίευμά της αναφέρθηκε στην συμβολική κίνηση του Α/ΓΕΕΘΑ, την οποία χαρακτήρισε «προκλητική», μετά το «θετικό κλίμα» που διαμορφώθηκε, όπως λέει, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αφενός από την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα και αφετέρου από την «καλή συνάντηση» του Πορέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του NATO.

Αιχμές εναντίον Φλώρου και Δένδια

Η Milliyet στον τίτλο της αναφέρει: «Κοιτάξτε ποιος πετά το F-16» ενώ τονίζει ότι «η ημερομηνία επιλέχθηκε σκόπιμα» και στην συνέχεια μιλάει για την επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ στην 337 Μοίρα και την πτήση που πραγματοποίησε με τον αρχηγό τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, στο Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο ενώ έκανε νύξη και στην μοιραία εμπλοκή και αναχαίτιση των ελληνικών και τουρκικών μαχητικών που οδήγησε στον θάνατο του, χαρακτηρίζοντας ως προκλητική την ενέργεια του Στρατηγού Φλώρου να αποτίσει τον ιδκό του φόρο τιμής με αυτόν τον τρόπο.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα χαρακτήρισε ως προκλητικές και τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, όπου ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είπε χαρακτηριστικά ότι: «Θεωρούμε ότι αντιμετωπίστηκε, στο βαθμό που μπορούσε να αντιμετωπιστεί, μία μεγάλη τουρκική επιθετικότητα, ένας μη πραγματικά γνωστός σε εμάς, μέχρι αυτό το χρονικό σημείο, νεοοθωμανισμός. Μπορέσαμε και χρησιμοποιήσαμε την τουρκική επιθετικότητα σαν «όπλο» εναντίον της ίδιας της Τουρκίας, δηλαδή η ίδια η Τουρκία μας βοήθησε στο να δημιουργήσουμε κατανοήσεις και συμμαχίες».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Με πληροφορίες από: Milliyet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις