Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Κάλιο αργά παρά ποτέ: Επιστρέφει στη θάλασσα καναδικό υποβρύχιο μετά από 10 χρόνια (που κάποτε είχε προσφερθεί στην Ελλάδα)


 Ο Καναδάς διαθέτει τέσσερα υποβρύχια κλάσης Victoria («HMCS Victoria», «HMCS Windsor», «HMCS Chicoutimi», «HMCS Corner Brook») τα οποία αποκτήθηκαν μεταχειρισμένα από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1998. Το κόστος αγοράς ήταν 750 εκατ. δολάρια Καναδά.

Αφού πέρασε επτά χρόνια σε δεξαμενισμό, το υποβρύχιο HMCS Corner Brook του Royal Canadian Navy είναι τελικά έτοιμο να επιστρέψει στο νερό.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε στις 12 Ιουνίου ότι όλα ήταν έτοιμα για την πλεύση του υποβρυχίου στο Ogden Point στο Esquimalt της Βρετανικής Κολομβίας.

Το υποβρύχιο έμεινε έξω από το νερό τόσο καιρό λόγω μιας σειράς ατυχών περιστατικών μετά από σοβαρές ζημιές όταν προσάραξε στο βυθό το 2011, απαιτώντας εκτεταμένες επισκευές. Το σκάφος επρόκειτο να επιστρέψει σε λειτουργία το 2020, αλλά οι δοκιμές των συστημάτων, είχαν ως αποτέλεσμα τη διάρρηξη της δεξαμενής έρματος, προκαλώντας περαιτέρω καθυστερήσεις.

Να τονίσουμε, τα ίδια υποβρύχια είχαν προσφερθεί νωρίτερα και στην Ελλάδα, η οποία (σωστά) τα απέρριψε.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις