Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Πως γίνεται πτυχία που εκδίδει ο Στρατός να μην αναγνωρίζονται από τον ίδιο τον Στρατό;


 Με έγγραφό της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, του υπενθυμίζει τις ανακοινώσεις του κατά την καθιερωμένη του συνέντευξη στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ότι δηλαδή, οι στρατευμένοι θα αποκτούν κάποιες δεξιότητες στη θητεία τους που θα τους είναι χρήσιμες μετά τον στρατό και με αφορμή τον αποκλεισμό των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) από τον διαγωνισμό των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) που βρίσκεται σε εξέλιξη, θέτει το ερώτημα, γιατί το πτυχίο που εκδίδει ο Στρατός δεν αναγνωρίζεται από τον ίδιο τον Στρατό.

Διαβάστε όλο το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.:

ΘΕΜΑ : Πτυχία που Αποκτώνται στις ΕΔ δεν Αναγνωρίζονται στις ΕΔ

Αξιότιμε κε Πρόεδρε.

Με το παρόν έγγραφό μας, σας μεταφέρουμε την απογοήτευση συναδέλφων μας Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) σχετικά με τον διαγωνισμό κατάταξης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, με πόνο ψυχής και την αβεβαιότητα που διαφαίνεται ότι έρχεται για αυτούς, ΟΒΑ που υπηρετούν ήδη στις Ένοπλες Δυνάμεις με την ειδικότητα του μάγειρα και τα καλύτερα λόγια που έχουν μαζέψει στη φαρέτρα τους από τις Μονάδες όπου υπηρετούν εξαιτίας της επαγγελματικότητάς τους και της εμπειρίας τους που απέκτησαν όλα αυτά τα χρόνια, απόρροια του πτυχίο που απέκτησαν από το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ), αναφέρουν ότι στον ως άνω διαγωνισμό αποκλείστηκαν των διαδικασιών, γιατί ο Στρατός δεν αναγνώρισε τα ίδια του τα πτυχία.

Και εδώ είναι το οξύμορο. Ακόμη παραμένουν νωπές στα αυτιά των ΟΒΑ οι ανακοινώσεις σας, τη 13η Σεπτεμβρίου 2020, κατά την καθιερωμένη σας συνέντευξη στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ότι: «στέκεστε στην ανάγκη οι νεοσύλλεκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες στη θητεία τους που θα τους είναι χρήσιμες μετά τον στρατό.», ενώ, περαιτέρω, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα την ως άνω εξαγγελία σας για θητεία με πιστοποίηση, προκειμένου οι στρατευμένοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες που θα χρησιμοποιήσουν στη μετέπειτα ζωή τους, ώστε να μην θεωρούν τη θητεία ως «βαρίδι» και χάσιμο χρόνου στην πιο παραγωγική περίοδο της ζωής τους, αλλά ως ευκαιρία για απόκτηση εφοδίων, εξειδίκευση και κατάρτισης για την επαγγελματική τους πορεία.

Και το ερώτημα βέβαια που τίθεται κε Πρόεδρε.

Πώς εξηγείται το γεγονός, τα πτυχία που αποκτώνται κατά τη θητεία κάποιου προσώπου στις Ένοπλες Δυνάμεις να είναι όπλο και να αναγνωρίζονται για τη μετέπειτα επαγγελματική του πορεία, ενώ το ίδιο το Υπουργείο, εν προκειμένω το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να μη δέχεται στους κόλπους του άτομα που απέκτησαν τα εφόδια, την εξειδίκευση και την κατάρτιση, εν προκειμένω του μάγειρα, μέσα στο Υπουργείο; Δεν είναι οξύμωρο; Άτομα που ήδη μαγειρεύουν για εκατοντάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να θεωρούνται ότι μπορούν να συνεχίσουν να το πράττουν με την απόλυσή τους από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ δεν μπορούν να συνεχίσουν να το πράττουν εντός των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι οξύμωρο;

Αναμένοντας τις όποιες ενέργειές σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τις κατά κρίση τους ενέργειες.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις