Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

ECDC: «Κοκκίνισε» όλη η Ελλάδα -Τα περισσότερα νησιά στο «βαθύ κόκκινο»


 Τους αναθεωρημένους χάρτες του παρουσίασε σήμερα, Πέμπτη 19 Αυγούστου, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Αναφορικά με την Ελλάδα, αποτυπώνεται το γεγονός ότι η χώρα έχει πλέον «κοκκινίσει». Συγκεκριμένα, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα δεν υπάρχει ούτε μια περιοχή στο «πορτοκαλί», με τη Θεσσαλία, τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία να αλλάζουν χρωματισμό. Στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται η Κρήτη, νησιά Ιονίου, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι περισσότερες περιοχές της νότιας Ευρώπης, με τη χώρα μας να ακολουθεί την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και τη νότια Ιταλία, ενώ η Κύπρος είναι σε «βαθύ κόκκινο».


Oσον αφορά στον δείκτη θετικότητας και σύμφωνα με τους χάρτες του ECDC, η χώρα μας βρίσκεται στο «κίτρινο», δηλαδή κινείται μεταξύ 1% και 3,9%, ενώ Δωδεκάνησα και Κυκλάδες ανέβηκαν στο +4%.

Σχετικά με τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται, η Ελλάδα παραμένει στο «βαθύ πράσινο», δηλαδή πάνω από 5.000 ανά 100.000 κατοίκους.


Ο χάρτης του ECDC ενημερώνεται εβδομαδιαίως. Ο ευρωπαϊκός οργανισμός θεσπίζει έναν χρωματικό κώδικα με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους, αλλά και το ποσοστό θετικότητας ανά χώρα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις