Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Ο γρίφος του ανασχηματισμού και το νέο πρόσωπο σε θέση – κλειδί


 Σφίγγα» παρέμεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη λογική της απόδοσης ευθυνών, πυροδοτώντας νέα σεναριολογία για αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα λίγες ημέρες πριν τη ΔΕΘ.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ενεργά στο τραπέζι των συζητήσεων η ανάγκη επανεκκίνησης για την κυβέρνηση, καθώς η πολιτική ζημία που προκλήθηκε από την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε πολλές περιοχές της χώρας προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες και περιβάλλον απαιτεί αλλαγή ατζέντας που θα οδηγήσει σε μία νέα δυναμική. Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε και σήμερα ότι η προσφυγή σε πρόωρες κάλπες θα ήταν μία ομολογία αποτυχίας και επέμεινε στο ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «μπορώ να είμαι υπόλογος για όσα έγιναν τα δύο χρόνια», ενώ μιλώντας συγκεκριμένα για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είπε πως ο ρόλος ενός υπουργού στην πρώτη γραμμή δεν είναι μόνο να κατευθύνει αλλά και να βρίσκεται κοντά στις δυνάμεις. «Το ποια είναι τα όρια του ρόλου μας είναι απολύτως σαφές και κατανοητό. Προτιμώ έναν υπουργό που είναι παρών στο πεδίο παρά να είναι εξαφανισμένος» τόνισε χαρακτηριστικά

Πολιτική αναβάθμιση Τριαντόπουλου

Με αφορμή ερώτηση που δέχτηκε για την ειδική επιτροπή για την Εύβοια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και προσωπικά στον γενικό γραμματέα οικονομικής πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι επίκειται η πολιτική του αναβάθμιση.

«Ο κ. Τριαντόπουλος θα αναβαθμιστεί και θα εποπτεύει πολιτικά την όλη προσπάθεια για την άμεση ανακούφιση των πυρόπληκτων. Χρειαζόμαστε διοικητική και πολιτική υποστήριξη από έναν άνθρωπο που θα ασχολείται μόνο με αυτό» εξήγησε.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος

«Μαθαίνουμε από τα λάθη μας»

Ένα ακόμα από τα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου ήταν ότι «μαθαίνουμε από τα λάθη μας και θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη κατά τη διαχείριση της κατάσβεσης των πυρκαγιών, επαναλαμβάνοντας ότι: «Οι ευθύνες θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή, με καθαρό μυαλό και όχι εν βρασμώ».

Σε ερώτηση σχετικά με τις τυχόν αστοχίες και ποιος ευθύνεται για αυτές ο πρωθυπουργός απάντησε: «Μίλησα απηχώντας και το προσωπικό μου συναίσθημα, αλλά αξιολογώντας και τον ρόλο μου ως πρωθυπουργός και ζήτησα συγνώμη από τους πολίτες. Το έκανα γιατί το αισθάνθηκα ως μία προσωπική ανάγκη. Όταν αυτά που βλέπεις γύρω σου σε συγκλονίζουν και αντιδράς».

Για τη συγνώμη που ζήτησε από τον ελληνικό λαό κατά το τηλεοπτικό του μήνυμα, εξήγησε ότι επρόκειτο για μία αυθόρμητη συμπεριφορά αλλά και πολιτική πράξη ήταν η συγνώμη μου, που σηματοδοτεί την απόφαση για δράση. «Είναι μία προωθητική ενέργεια, η αφετηρία για να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η εμπειρία στο μέλλον» κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις