Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

KANEI «κινήσεις» το Πολεμικό Ναυτικό: Επιτυχημένη δοκιμή drone στη Φ/Γ «Αιγαίον»


 Μπορεί το Πολεμικό Ναυτικό να έχει συγκεντρώσει την προσοχή τους τελευταίους μήνες λόγω του εξοπλιστικού προγράμματος για την απόκτηση νέων φρεγατών, ωστόσο την ίδια στιγμή «κάνει κινήσεις» οι οποίες έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του και της επιχειρησιακής λειτουργίας του.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρεία Schiebel, το Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησε δοκιμή ενός μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος (UAS) το οποίο εξειδικεύεται σε αποστολές για τις ανάγκες δυνάμεων λιμενικού ή ναυτικού, αποκαλύπτοντας παράλληλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του UAV και πληροφορίες σχετικά με την επιτυχημένη δοκιμή του.

Το μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα – Unmanned Aerial System CAMCOPTER® S-100 τοποθετήθηκε στη φρεγάτα «Αιγαίον» κλάσσης «Έλλη», η οποία επιχειρούσε στη Μεσόγειο δυτικά της Κρήτης και επί μια εβδομάδα πραγματοποιούσε δοκιμές, προκειμένου το Πολεμικό Ναυτικό να δει από κοντά και να εξετάσει τις δυνατότητες του drone σε αποστολές θαλάσσιας επιτήρησης, αναγνώρισης και εντοπισμού.

Τα σενάρια των επιδείξεων περιλάμβαναν απογειώσεις και προσγειώσεις επί της φρεγάτας τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και κατά την διάρκεια της νύκτας, ενώ το UAS συνεργάστηκε με άλλες δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού για την παρακολούθηση της θαλάσσιας κυκλοφορίας και την παρατήρηση ακτών, με τον απολογισμό να είναι θετικός και τις δοκιμές να χαρακτηρίζονται «επιτυχημένες».

Το CAMCOPTER® S-100 ήταν εξοπλισμένο με αισθητήρα Trakka TC-300 EO/IR και δέκτη Shine Micro Automatic Identification System (AIS) για τις ανάγκες εκτέλεσης των αποστολών που έθεσε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ενώ ο Πρόεδρος του Ομίλου Schiebel δήλωσε ότι είναι πολύ περήφανοι που έδειξαν και παρουσίασαν, επί του πεδίου, το μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα στο Πολεμικό Ναυτικό.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις