Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Χάος στη Βηρυτό με εκρήξεις και πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών - Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό


 Τουλάχιστον δύο εκρήξεις αναφέρθηκαν στην Πέμπτη στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, μετά από βαίαι επεισόδια που σημειώθηκε σε ένα μέρος όπου επρόκειτο να λάβει χώρα διαμαρτυρία σχετικά με την έκρηξη στο λιμάνι της πόλης το 2020, όπως μεταδίδει το Sputnik.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πυρά σκότωσαν τουλάχιστον έναν άνθρωπο στη Βηρυτό, όπου κόσμος συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί κατά του δικαστή Τάρεκ Μπιτάρ που ερευνά την έκρηξη στο λιμάνι.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά.

Ιατρική πηγή ανέφερε πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι και οκτώ τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών σε διαδήλωση των σιιτικών κινημάτων Χεζμπολάχ και Αμάλ που ζητούν την απομάκρυνση του δικαστή Τάρεκ Μπιτάρ.

Οι τρεις από τους οκτώ τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την γιατρό Μαριάμ Χασάν, του νοσοκομείου Sahel.

Το πρακτορείο σημειώνει πως τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν την ώρα που έφταναν ισχυρές δυνάμεις του στρατού του Λιβάνου στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν βρίσκεται σε επαφή με τον πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι και τους υπουργούς Εσωτερικών και Αμυνας για τον έλεγχο της κατάστασης.

Η πολιτική ένταση σχετικά με την έρευνα για την καταστροφική έκρηξη του 2020 αυξάνεται, με τον δικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση να κατηγορείται για προκατάληψη. Η έκρηξη εκείνη είχε σκοτώσει περισσότερους από 200 ανθρώπους και είχε προκαλέσει τεράστια καταστροφή στη Βηρυτό.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις