Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Έκρυβαν τα ναρκωτικά στην ηλεκτρική σκούπα – Οι κωδικοί και ο τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης

 


Ναρκωτικά ακόμη και στην ηλεκτρική σκούπα έκρυβαν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία σε ευρεία επιχείρηση που έγινε σε Καλλιθέα, Αιγάλεω, Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά και Γλυφάδα από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου της Δ.Ε.Α.Δ./Υ.Ε.Ε.Μ.Σ.Α.Σ. και Αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις σε Ρόδο και Αγρίνιο σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών..

Οργανωμένη έρευνα αποκάλυψε τη δράση εγκληματικού δικτύου που διακινούσε ναρκωτικά, ενώ όταν εξακριβώθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων σε αυτό, ξεκίνησε το ξήλωμά του.

Οι κατηγορούμενοι, χωρισμένοι σε τέσσερις εγκληματικές, προέβαιναν στην προμήθεια, στην αποθήκευση και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης και κοκαΐνης σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και της Επικράτειας γενικότερα.

Οι εγκληματικές ομάδες είχαν κοινές επαφές και δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους, πλην όμως η δράση των μελών κάθε ομάδας ήταν ξεχωριστή και αυτόνομη. Το «πελατολόγιο» τους απαρτιζόταν από άτομα που διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες σε εξαρτημένα άτομα.


Ο τρόπος δράσης τους

Η μεθοδολογία τους ήταν άκρως επαγγελματική και καταδεικνύει πλήρη ενσυναίσθηση της εγκληματικής τους συμπεριφοράς, ενώ παραπέμπει στην αντίστοιχη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις.

Ο τρόπος δράσης τους, καθώς και τα μέτρα προφύλαξης που λάμβαναν, προέβλεπαν τη χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων που έχουν εκδοθεί στα στοιχεία μη υπαρκτών προσώπων, τις οποίες συχνά αντικαθιστούσαν προκειμένου αποφύγουν την καταγραφή τους από τις διωκτικές Αρχές. Παράλληλα, τα μέλη των εγκληματικών ομάδων χρησιμοποιούσαν μεταφορικά μέσα, η ιδιοκτησία των οποίων ήταν καταχωρισμμένη στα στοιχεία άλλων προσώπων ή και εταιρειών.

Για τις επικοινωνίες τους επέλεγαν και τις διαδικτυακές εφαρμογές συνομιλιών, όπως viber, messenger, whats’up, telegram, imo κ.ά., ενώ κατά την επικοινωνία τους απέφευγαν να χρησιμοποιούν ονόματα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν την αποκάλυψη των πραγματικών τους στοιχείων.

Πριν από την αγοραπωλησία, είχαν μία ή και περισσότερες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «πελάτη» κατά τις οποίες καθόριζαν τον χρόνο και το σημείο συνάντησης, καθώς και την ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι τοποθεσίες που επέλεγαν για να πραγματοποιούνται οι διάφορες συναλλαγές και αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών δεν ήταν αυστηρά προκαθορισμένες, για να μην
μπορούν να εντοπιστούν εύκολα λόγω της συχνότητας που θα χρειαζόταν να βρίσκονται εκεί τα ίδια άτομα με τα ίδια οχήματα, ενώ κατά τη συνεννόηση τους με τους πελάτες απέφευγαν να χρησιμοποιούν, όσο το δυνατόν, τις επίσημες ονομασίες των οδών.

ναρκωτικά ηλεκτρική σκούπα

Οι «κωδικές» λέξεις

Ακόμη, χρησιμοποιούσαν κωδικές λέξεις και ειδική διάλεκτο για τις ναρκωτικές ουσίες,τις ποσότητες που διακινούσαν και τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν.

Για παράδειγμα, αντί να αναφερθούν ευθέως στην κάνναβη, χρησιμοποιούσαν τις «κωδικές» λέξεις «λουλούδι», «πατριώτισσα», «πράσινο», «του χωριού», «ψωμιά», «Αλβανικό»,
«τριφύλλι», «σκάνκ», «Ολλανδικό», «Ισπανικό», «αφράτο πράσινο».
Με τις λέξεις «λευκό», «γάλα», «χιόνι», «άσπρη μπογιά», «άσπρο», «της νύχτας», «κορίτσι», «γλυκό», «αλεύρι», εννοούσαν την κοκαΐνη.

Όσον αφορά στην ποσότητα των ναρκωτικών ή το μέγεθος της συσκευασίας χρησιμοποιούσαν τις λέξεις «μισό», «ολόκληρο», «20αρικο, «50αρικο», ενώ για να αναφερθούν στη ζυγαριά για τη μέτρηση της ποσότητας είχαν τη λέξη «μέτρο».

Για να αναφερθούν στα χρηματικά ποσά είχαν τις λέξεις «λεκ», «χαρτιά», «γραμμάτιο», «έγγραφα».

Οι φράσεις «μπόμπα», «εντάξει το κεφάλι», «ωραίο στο μάτι», «ωραίο χρώμα», αναφέρονται στην καλή «ποιότητα» της ναρκωτικής ουσίας, ενώ αντίθετα οι λέξεις «πατημένο», «μυρωδιά σαπίλας», «στεγνό», αναφέρονται στην κακή «ποιότητα» της κάνναβης.

Συνολικά διενεργήθηκαν 18 έρευνες σε οικίες και καταστήματα και επτά έρευνες σε οχήματα. Διακριβώθηκαν περισσότερες από τριακόσιες αγοραπωλησίες ναρκωτικών κατά τις οποίες διακινήθηκαν περισσότερα από 120 κιλά κάνναβης και 500 γρ. κοκαΐνης

Κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ακατέργαστη κάνναβη 31.352,40 γρ., κατεργασμένη κάνναβη 297,40 γρ., ένα δενδρύλλιο κάνναβης, κοκαΐνη 2,2 γρ., ηρωίνη 82 γρ. και χρηματικό ποσό 30.460 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις