Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική – EKTAΣΗ 30 στρεμμάτων έχει παραχωρήσει η Εκκλησία της Ελλάδας γι’ αυτόν τον σκοπό


 Το αίτημα να δημιουργηθεί μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αττική, σε χώρο στο νεκροταφείο Σχιστού που έχει παραχωρήσει από το 2005 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, διατυπώνουν η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα» και η Κοινότητα Αφγανών στην Ελλάδα.

Στις 8 Ιανουαρίου 2021, ένα 5χρονο προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν, ο Χασιμπολάχ Φαγκίρι, βρήκε τραγικό θάνατο από τις ρόδες ενός φορτηγού στη δομή φιλοξενίας – προσωρινής υποδοχής της Μαλακάσας και ενταφιάστηκε στο νεκροταφείο του Σχιστού. Οι γονείς του ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο του παιδιού τους, αλλά και να μεταφερθεί η σορός του σε μουσουλμανικό νεκροταφείο «για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε το θρησκευτικό καθήκον της ταφής του παιδιού μας», όπως είπε ο πατέρας του σε σχετική συνέντευξη Τύπου. Επίσης, κάνουν έκκληση να δημιουργηθεί μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αττική και όχι να χρειαστεί να ταξιδέψουν μακριά, στο ήδη υπάρχον μουσουλμανικό νεκροταφείο της Θράκης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ, η ελλαδική Εκκλησία έχει παραχωρήσει έκταση 30 στρεμμάτων από το 2005 στο Σχιστό για τη δημιουργία μουσουλμανικού κοιμητηρίου και μάλιστα πλήρωσε 30.000 ευρώ για να γίνει η μελέτη κατασκευής του νεκροταφείου. Ωστόσο, επισήμανε ότι ο φάκελος βρίσκεται ακόμα στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Φαγκίρι στην υπόθεση, Νικόλαος Παπαδάτος, υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το άρθρο 13 του Συντάγματος, τα σχετικά με τη λατρεία της κάθε γνωστής θρησκείας τελούνται ανεμπόδιστα, υπογραμμίζοντας ότι η δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου «είναι θέμα πολιτισμού». «Δεν είναι τυχαίο ότι η Εκκλησία της Ελλάδας έκανε το πρώτο βήμα με γενναιοδωρία, αγάπη, έδωσε στους ανθρώπους αυτούς το δικαίωμα», πρόσθεσε.

«Πέραν του πόνου από τον αδόκητο αυτόν θάνατο και το αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη, η μητέρα και ο πατέρας του Χασιμπολάχ βρίσκονται αντιμέτωποι με τα τραγικά ζητήματα που γεννά η απουσία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα, καθώς η ταφή του τέκνου τους έγινε στο διαδημοτικό νεκροταφείο στο Σχιστό, χωρίς νόμιμα εκπεφρασμένη βούλησή τους», σημειώνει σε δήλωσή του ο σύμβουλος της οικογένειας στην υπόθεση, δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης.

Εκπροσωπώντας τον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Ψυχογιό, ο συνεργάτης του Μανώλης Καλογερόπουλος, τόνισε ότι «πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να μπορούν οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα να ταφούν με σεβασμό, στο πλαίσιο της ανεξιθρησκίας που επιβάλει το Σύνταγμα».

Τέλος, όπως εξήγησε η ‘Αννα Στάμου, από τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, στη μουσουλμανική παράδοση ο νεκρός πρέπει να ενταφιαστεί εντός 24 ωρών, ενώ απαγορεύεται η εκταφή του.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις