Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

O Παυλόπουλος «αδειάζει» τον Μητσοτάκη: Μία είναι η διαφορά μας με την Τουρκία, μη μιλάμε για «διαφορές»


 Τη μία και μοναδική διαφορά που έχει η Ελλάδα με την Τουρκία υπενθύμισε σε ομιλία του στη Χίο ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, «αδειάζοντας» τους ξεχασιάρηδες ή τους αδιάβαστους της κυβέρνησης και συγκεκριμένα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος επιμένει να μιλάει όπου σταθεί και όπου βρεθεί για διαφορές με την Τουρκία, χρησιμοποιώντας πληθυντικό αριθμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα και σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomebrg ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έχουμε πει στην Τουρκία πως υπάρχει τρόπος να επιλύσουμε τις διαφορές μας, χωρίς την αχρείαστη ένταση στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπενθύμισε ωστόσο με σαφή τρόπο και με υπαινιγμούς προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι όσοι μιλούν περί θαλασσίων ζωνών και «διαφορών» κάνουν κακό.

«Δεν έχουμε διαφορές για τις θαλάσσιες ζώνες. Μία είναι η διαφορά μόνο. Την οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της αντίστοιχης αποκλειστικής οικονομικής ζώνης περί τη νησιωτική υφαλοκρηπίδα. Τίποτα άλλο. Τα άλλα είναι ειλημμένα. Ούτε γκρίζες ζώνες υπάρχουν ούτε τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Όσο αφήνουμε στην Τουρκία το περιθώριο ενός πληθυντικού, που δυστυχώς αφέθηκε στο παρελθόν, τόσο το χειρότερο για εμάς» πρόσθεσε.

 

 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις