Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Εμμένει ο Τ.Μπάιντεν: Θέλει να παραβιάσει το Σύνταγμα και να εμβολιάσει υποχρεωτικά 84 εκατ. εργαζόμενους


 Μια συντριβή υπέστη την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, καθώς η Διοίκηση Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας (OSHA) αναγκάστηκε να αναστείλει τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την εφαρμογή της εντολής της κυβέρνησης του για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν πάνω από 100 άτομα προσωπικό, διότι η επιτροπή του Πέμπτου Περιφερειακού Εφετείου δήλωσε ότι έχει συνταγματικούς προβληματισμούς.

Όμως η κυβέρνηση Μπάιντεν εμμένει στην απόφαση της και ζήτησε από ομοσπονδιακό δικαστήριο να της επιτρέψει να προχωρήσει σε εντολή εμβολιασμού κατά του COVID -19 για επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους, σύμφωνα με κατάθεση την Τρίτη 23/11 στο Έκτο Εφετείο του Σινσινάτι του Οχάιο.

Οι δικηγόροι του OSHA και του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υποστήριξαν ότι η εντολή - η οποία εκτιμάται ότι θα επηρεάσει περίπου 84 εκατομμύρια εργαζόμενους στις ΗΠΑ - θα σώσει τις ζωές 6.500 εργαζομένων και θα αποτρέψει πάνω από 250.000 νοσηλείες μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

«Κατά την κρίση του OSHA αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα για τον μετριασμό της μετάδοσης του COVID-19 στο χώρο εργασίας και τις σοβαρές βλάβες που προκαλεί ο ιός στους εργαζόμενους», αναφέρεται στην κατάθεση.

Οι δικηγόροι αντέκρουσαν επίσης το προηγούμενο επιχείρημα του Fifth Circuit ότι ο COVID-19 δεν αποτελεί κίνδυνο στο χώρο εργασίας.

Η ομάδα της κυβέρνησης Μπάιντεν υποστήριξε ότι τα γραφεία και οι χώροι εργασίας είναι γενικά περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας στις οποίες οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή μεταξύ τους για παρατεταμένες περιόδους, «κινδυνεύοντας έτσι να μεταδοθεί στο χώρο εργασίας ένας εξαιρετικά μεταδοτικός ιός».

Σύμφωνα με το Προσωρινό Πρότυπο Έκτακτης Ανάγκης Εμβολιασμού και Δοκιμών COVID-19 του OSHA, οι επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό τους είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της μεταδοτικής νόσου ή να συμφωνήσουν σε εβδομαδιαίες δοκιμές COVID-19.

Μια ομάδα τριών δικαστών στο Fifth Circuit Court of Appeal της Νέας Ορλεάνης εξέδωσε προηγουμένως αναστολή επί του θέματος, σημειώνοντας σε ομόφωνη απόφαση ότι το ETS είχε αθέμιτα υποστηρίξει «σχεδόν απεριόριστη εξουσία ελέγχου της ατομικής συμπεριφοράς υπό το πρόσχημα ενός κανονισμού στον χώρο εργασίας».

Οι πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών που αντιτίθενται στην ομοσπονδιακή εντολή εμβολίου έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση Μπάιντεν και τον OSHA για υπερβολή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ενώ η εντολή για το εμβόλιο για τον COVID-19 στο χώρο εργασίας - που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 4 Ιανουαρίου - έχει σταματήσει εν μέσω δικαστικών διαφορών, καμία δικαστική απόφαση δεν οδήγησε στην αναστολή των σχετικών εντολών για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους εργολάβους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις