Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Ένας γιατρός μόνο στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου - Ο δήμαρχος Πύργου καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική

 


Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα Δημόσια Νοσοκομεία εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής των εκδικητικών απολύσεων ανεμβολίαστων υγειονονομικών, περιγράφει ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, γιατρός και δήμαρχος Πύργου Ηλείας.

Με έναν μόνο γιατρό η ΜΕΘ στο νοσοκομείο Πύργου

Έκκληση προς την Πολιτεία αλλά και τους δημότες, κάνει ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Αφορμή η έξαρση των κρουσμάτων στις γύρω από τον Πύργο περιοχές, αλλά και η κατάσταση των μονάδων Υγείας του Νομού. Ο κ. Αντωνακόπουλος βλέπει δυσοίωνο μέλλον, καθώς έχει μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων η Ηλεία, επισημαίνοντας πως πολύ γρήγορα θα μπει στο «κόκκινο» και η περιοχή του.

Κάνοντας έκκληση στους αρμοδίους των υπουργείων να στείλουν γιατρούς, αναπτύσσει την κατάσταση στα νοσοκομείο της Ηλείας, εκεί όπου στο νοσοκομείο Πύργου η ΜΕΘ διαθέτει μόνο έναν γιατρό!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πύργου: «Από την άλλη, είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στις μονάδες Υγείας του Νομού, και ιδιαίτερα του Πύργου. Το Νοσοκομείο Πύργου δυστυχώς συνεχίζει να υπολειτουργεί, ή λειτουργεί επικίνδυνα. Η ΜΕΘ διαθέτει μόνο έναν γιατρό. Ο δεύτερος που ήταν εκεί μετακινήθηκε πρόσφατα στην Πάτρα. Άρα η ΜΕΘ θα περιθάλπει περιστατικά χωρίς γιατρούς! Η λογική να λειτουργήσεις μια ΜΕΘ με διερχόμενους γιατρούς άλλων κλινικών, είναι τουλάχιστον πρωτόγονη! Ταυτόχρονα, έδιωξαν γιατρούς από την Ηλεία σε άλλα νοσοκομεία, άλλων περιοχών. Καλύπτουμε εμείς Αναισθησιολογικά το νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, ενώ εκεί που υπάρχει τραγική κατάσταση είναι στην Παθολογική κλινική. Πήραν τον παθολόγο οριστικά από την Αμαλιάδα, τον διευθυντή του Κ.Υ. Ανδρίτσαινας, έκλεισαν άλλες μονάδες, κι έχουμε διερχόμενους γιατρούς από την Πάτρα και την Τρίπολη που έρχονται για ένα 24ωρο και φεύγουν. Δεν υπάρχει καμία συνέχεια στη νοσηλεία των περιστατικών και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο. Έρχεται «πάνω» μας η πανδημία, θα έχουμε πολλά περιστατικά τις επόμενες ημέρες και όλοι συνεχίζουν να …σφυρίζουν αδιάφορα! Αυτή η ραστώνη, που υπάρχει και στο διοικητικό σύστημα Υγείας αλλά και γενικότερα σε φορείς της περιοχής που ούτε καν ασχολούνται!».

Και συνεχίζοντας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι σαφώς χρειάζεται αφύπνιση εδώ και τώρα. Πρέπει επιτέλους να στείλουν γιατρούς! Το έχουμε πει επανειλημμένως και έχουμε δώσει συγκεκριμένες προτάσεις. Το Νοσοκομείο δεν θα είναι έτοιμο να δεχτεί ασθενείς covid και τα Νοσοκομεία στην Πάτρα έχουν ήδη πάθει «έμφραγμα», κι εκεί “κατέβασαν ρολά” ήδη. Έκλεισαν κλινικές στο Ρίο. Πριν λίγες ημέρες έφυγαν από το νοσοκομείο του Πύργου 10 ασθενείς νοσηλευόμενοι για το Ρίο γιατί δεν υπάρχει προσωπικό εδώ. Και φυσικά γι’ αυτή την κατάσταση φταίει το σύστημα Υγείας, ο υπουργός και η πολιτική ηγεσία της χώρας».

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις