Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Σφοδρά πυρά Δ.Γάκη κατά κυβέρνησης: «Βλέπετε τι σημαίνει η αποδυνάμωση του ΕΣΥ -Προειδοποίησα πριν μέρες & τώρα τρέχετε»


 Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, λόγω (και) των αναστολών εργασίας, την ώρα που αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα του κορωνοϊού, παρόλο που έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού. 

Ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την απόφαση της να βγάλει σε αναστολή εργασίας περίπου 7.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς. 

«Δυστυχώς... βλέπετε τι σημαίνει η αποδυνάμωση του Συστήματος Υγείας», τονίζει ο Δ.Γάκης και συνεχίζει κάνοντας σύγκριση Ελλάδας-Ισραήλ. 

Ο Δημήτρης Γάκης ολοκληρώνοντας την ανάρτηση του υποστηρίζει ότι «τα νοσοκομεία δεν τα κάνουν τα ντουβάρια, οι άνθρωποι τα κάνουν... και αυτοί ελλείπουν, δυστυχώς...» ενώ καταλήγει πως «προειδοποίησα, πριν μέρες, να κινητοποιηθούν, βλέποντας τι έρχεται... Τώρα τρέχουν...». 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δ.Γάκη 

«ΔΥΣΤΥΧΩΣ…ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ… 

Δυστυχώς ΤΩΡΑ καταλαβαίνετε τι σημασία έχουν όσα λέμε και γράφουμε εδώ και καιρό!

Δυστυχώς τώρα καταλαβαίνετε την σημασία της έλλειψης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την οποία φωνάζω και προειδοποιώ. Βλέπετε τι γίνεται με την υπερφόρτωση των νοσοκομείων λόγω της ανεπάρκειας της… Αν θέλετε να δείτε την σημασία της δείτε την διαφορά θνητότητας (CFR) μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ (2% έναντι 0,6%). Το Ισραήλ με παρόμοιο πληθυσμό με εμάς , παρόμοιο επίπεδο εμβολιασμού  62 vs 60%) και πολύ περισσότερα «κρούσματα» (1335654 vs 808297) έχει λιγότερους από τους μισούς θανάτους από ότι εμείς (8133 vs 16493). Στοιχεία από World in data και Worldometer.

Ιδεατά, θα μπορούσαμε να είχαμε γλυτώσει 8000 θανάτους εάν είχαμε σωστά οργανωμένο σύστημα υγείας, λοιπόν…

Δυστυχώς βλέπετε τι συνεπάγεται η έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία και πως πληρώνουμε την ιδεολογική εμμονή για την μείωση του δημόσιου τομέα…Λυγίζουν τα νοσοκομεία. Φτάνουν συνάδελφοι να προειδοποιούν για μελλοντικό κίνδυνο αναμονής  ασθενών για ένα κρεβάτι…

Δυστυχώς, καταγγέλλεται ότι υπάρχουν έτοιμες ΜΕΘ που δεν υπάρχει προσωπικό για αυτές… Και επιμένουν να κρατούν τους μαχητές σε «αναστολή». Αυτούς που πολέμησαν τον ιό, απροστάτευτοι τους πρώτους μήνες, όταν δεν είχε φροντίσει , έγκαιρα, η πολιτεία να προμηθευτεί εξοπλισμό προστασίας. Επαναφέρετε τους ΑΜΕΣΑ. Αυτό το ετοιμοπόλεμο 10% θα προσφέρει τρομακτική βοήθεια στα καταπονημένα νοσοκομεία.. Οι επιστρατευόμενοι, θέλουν πολύ καιρό ώσπου να «εγκλιματιστούν». Και θα λείψουν από την πρώτη γραμμή… Μην κάνετε μεγαλύτερη ζημιά λόγω της εμμονής σας..

Δυστυχώς, οι ενδονοσοκομειακές μολύνσεις Covid-19, εμβολιασμένου προσωπικού και ασθενών, αποτελούν ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο. Δεν είναι μόνο η εμμονική επιμονή ότι οι εμβολιασμένοι δεν κολλούν και δεν χρειάζονται τεστ και προστασία, αλλά και η έλλειψη προσωπικού, η κόπωση, το Burn out  που επηρεάζει την συγκέντρωση και προσοχή τους, το τρέξιμο για να καλύψουν τους πολλαπλάσιους ασθενείς από όσους προβλέπεται…Όλα αυτά ευνοούν τις ενδονοσοκομειακές συρροές… 

Δυστυχώς, βλέπετε ότι ακόμη και τώρα δεν έχουν ανακοινωθεί τυχαιοποιημένα τεστ ώστε να ξέρουμε την κινητική του ιού κατά περιοχή και να ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ! Μέχρι τώρα βλέπουμε το αποτέλεσμα και τότε τρέχουμε να πάρουμε μέτρα. Δυστυχώς , κατόπιν εορτής…

Δυστυχώς, έγινε εμφανής η δυσαναλογία νοσοκομειακής οργάνωσης Κέντρου και Περιφέρειας. 

Τυπικό παράδειγμα το νοσοκομείο του Βόλου και όσα καταγγέλλονται από τους εργαζόμενους σε αυτό. Και πρόκειται για ένα καινούργιο , όμορφο και σύγχρονο νοσοκομείο ! 

ΟΜΩΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ… ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΕΙΠΟΥΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ…

Προειδοποίησα, πριν μέρες, να κινητοποιηθούν, βλέποντας τι έρχεται…Τώρα τρέχουν… Όμως «Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»…»

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις