Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Σκόπια: «Μακεδονία» (σκέτο) και Συμφωνία των Πρεσπών θέλει ο Χ.Μίτσκοσκι - Άπραγη κοιτά η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη

 


Εξελίξεις φέρνει η πτώση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, καθώς ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, του δεξιού VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, μιλώντας χθες το βράδυ σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων υποστήριξε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», αλλά το όνομα «Μακεδονία» (σκέτο), παρόλα αυτά όπως δήλωσε θα αξιοποιήσει τα «θετικά» της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Δεν μπορείτε να περιμένετε από εμένα να επαναλαμβάνω σαν τον Ζόραν Ζάεφ τον προσδιορισμό (σ.σ.: Βόρεια). Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω. Όμως, την συμφωνία των Πρεσπών, που φέρνει μαζί της μια συγκεκριμένη πραγματικότητα στα Μακεδονία (σ.σ. Σκόπια) – είμαστε μέρος αυτής της Βουλής, συμμετέχουμε σε εκλογές στη χώρα, είμαστε μέρος μίας πραγματικότητας την οποία υιοθέτησε ο Ζόραν Ζάεφ – δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε, δεν μπορούμε να είμαστε υποκριτές και να λέμε ότι δεν είναι πραγματικότητα», ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Οι δηλώσεις αυτές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπιανών καταγράφονται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης γνωστοποίησαν ότι εξασφάλισαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να οδηγήσουν σε πτώση την κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, η οποία, όπως υποστηρίζουν, πλέον έχει χάσει τη δεδηλωμένη.

Νωρίτερα χθες Κυριακή, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι έδωσε «διορία» στον πρωθυπουργό Ζάεφ να υποβάλει μέχρι το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα την παραίτησή του και πρόσθεσε ότι εάν αυτό δεν συμβεί θα καταθέσει στο κοινοβούλιο, ήδη το απόγευμα, πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Οι εξελίξεις αυτές ακολουθούν τη βαριά ήττα του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ στις δημοτικές εκλογές της προπερασμένης Κυριακής και τη δήλωση του τελευταίου ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να κοιτά άπραγα τις εξελίξεις στην γειτονική χώρα. 

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις