Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Το ίδιο είπαν και στον Χριστό, κε «Χρυσόστομε»


«Χρυσόστομος» λέγεται, μα Χρυσόστομος δεν είναι, γιατί μόλις ανοίξει το στόμα του, βγαίνουν… βατράχια!

Δεν ξέρω τι ζόρι τραβάει, και έχει γίνει τόσο φανατικός υπέρ των εμβολιασμών των ιερέων, αλλά ο λόγος του ούτε Χριστιανικός είναι, ούτε… «πατρικός».

Μέρες τώρα ξεστομίζει διάφορους χαρακτηρισμούς για τους «ψεκασμένους ιερείς» που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, και απειλές ότι να μπουν σε αργία, αλλά δεν είναι μόνο τι λέει, αλλά πως τα λέει. Ένας λόγος που δεν συνάδει με το υποτιθέμενο αξίωμα του.

Το τελευταίο «βατράχι» που πέταξε ήταν μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Δεν έχουν το δικαίωμα να αρνούνται κάτι που έχει βρει η επιστήμη και σώζει την ανθρωπότητα», για όσους τάσσονται κατά του εμβολιασμού.

«Δεν μπορεί για παράδειγμα μια νοσηλεύτρια να μου λέει ότι αρνείται να εμβολιαστεί. Αν δε θες να εμβολιαστείς να πας σπίτι σου κυρά μου, γιατί είσαι ψεκασμένη», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν θέλουν να αποδείξουν δύναμη πνευματική να πάνε σε μία εκκλησία και να πιάσουν ένα καλώδιο με ρεύμα για να δούμε αν μπορούν να σωθούν».

Περιέργως κάτι τέτοια βατράχια πέταξαν και την ώρα της Σταύρωσης του Χριστού κάποιοι, και τον χλεύαζαν, λέγοντας αν είσαι ο Υιός του Θεού, γιατί δεν σώζεσαι τον εαυτό σου τώρα. Κάπως έτσι, το είπαν. Εγώ δεν είμαι του Κατηχητικού, αυτός όμως υποτίθεται ξέρει καλύτερα.

Αλλά ποιος είναι ο Μητροπολίτης Δωδώνης «Χρυσόστομος Συνετός»;

Μια ματιά στη Βικιπαίδεια και θα “φωτιστούμε” δεόντως:

[…]  Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα στη Νομική του ίδιου Πανεπιστημίου. […] Στις 25 Μαΐου 1994 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου.
Στις 18 Αυγούστου 2011, παραιτήθηκε από Μητροπολίτης Ζακύνθου, μετα την εξαρθρωση σπείρας νονών, εν μέσω φημών για σχέσεις που διατηρούσε με κάποια μέλη της σπείρας.  
Στις 13 Οκτωβρίου 2011, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος του απέδωσε τον τίτλο του Μητροπολίτη της Πάλαι ποτέ Διαλαμψάσης Μητροπόλεως Δωδώνης.
Και παραθέτει και ένα σχετικό άρθρο:

Το σκάνδαλο με τους “νονούς” της Ζακύνθου και η παραίτηση Χρυσοστόμου – Όλο το παρασκήνιο

Γιατί παραιτήθηκε τώρα ο μητροπολίτης Ζακύνθου;

Γιατί παραιτήθηκε τώρα ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος; Με δεδομένη την πορεία του, με τις συνεχείς πύρινες δηλώσεις για τα πολιτικά δρώμενα αλλά και τις παλιότερες επιθέσεις του στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλου, δύσκολα κανείς βλέπει έναν μητροπολίτη που θα παραιτούνταν μόνο επειδή «το αξίωμα δεν πρέπει να είναι ισόβιο».
Η παραίτησή του έρχεται εν μέσω των γνωστών σκανδάλων με τις εγκληματικές οργανώσεις που πουλούσαν προστασία και εμπορεύονταν ναρκωτικά και η οποία ταλανίζει την κοινωνία της Ζακύνθου.
Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέρος των κατοίκων του νησιού συζητούσε μήνες τώρα τη σχέση που είχαν κάποιοι εκ των κατηγορούμενων κακοποιών με τον κ. Χρυσόστομο.
Το ζήτημα γινόταν όλο και πιο πιεστικό ενώ υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να ζητηθούν από τον μητροπολίτη διευκρινίσεις σχετικά με τις σχέσεις που διατηρούσε με κάποια μέλη της σπείρας.
Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο σπείρες νονών με εμπλοκή του λιμενάρχη Ζακύνθου εξαρθρώθηκαν πρόσφατα από την υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ενώ δρούσαν τουλάχιστον επί μια τριετία.

Μόνο που τον Χριστόδουλο πολλοί αγάπησαν, τον Χρυσόστομο μόνο τα ΜΜΕ που τον προβάλουν συνέχεια για να μιλάει ως αλήτης του δρόμου, και όχι ως «πατέρας». Μάλιστα είπε ακόμα πως οι επιθέσεις που δέχεται είναι βραβείο για εκείνον, «είναι τίτλος τιμής για μένα να με βρίζουν άνθρωποι που είναι για το Δρομοκαΐτειο».

«Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί»…

Σε… «τίμησε» ο Χριστός προ πολλού…

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις