Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Αγία Βαρβάρα: Πώς η νοσηλεύτρια “τσίμπησε” τον άνδρα που πήγε να εμβολιαστεί στη θέση άλλου – Η διαφορά στα… μαλλιά


 Προβληματισμό προκαλεί το νέο περιστατικό σε εμβολιαστικό κέντρο στην Αγία Βαρβάρα, όπου ένας άνδρας προσπάθησε να κάνει το εμβόλιο στη θέση άλλου. Όλα συνέβησαν το πρωί της Πέμπτης, όταν εμφανίστηκε στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής “Αγία Βαρβάρα” ένας άνδρας για να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Παρουσιάστηκε ως κάτοχος ταυτότητας με τα αρχικά Σ.Π. Μόνο που δεν ήταν αυτός και το κόλπο που είχε στηθεί αποκαλύφθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα μιας νοσηλεύτριας.

“Ήρθε ένα τύπος με σκούφο και μάσκα. Του ζήτησα να βγάλει τη μάσκα, το full face και το σκουφάκι του. Κατάλαβα ότι δεν ήταν ο ίδιος” δήλωσε η νοσηλεύτρια στο STAR. Ο άνδρας της φωτογραφίας της ταυτότητας που είχε στα χέρια της με τον άνδρα που έβλεπε μπροστά της δεν έμοιαζαν καθόλου. Μάλιστα, ο ένας είχε μαλλιά ενώ ο άλλος… όχι.

“Όταν του ζήτησα να περιμένει, ενώ είχα πάρει την ταυτότητά του εγώ , εκείνος κατάλαβε ότι εγώ αντιλήφθηκα ότι δεν είναι ο ίδιος και πολύ απλά έφυγε. Όμως πάνω στον φόβο του, ξέχασε την ταυτότητα” αναφέρει.

Αγία Βαρβάρα νοσοκομείο

Η νοσηλεύτρια πήρε την ταυτότητα, ενημέρωσε τον γιατρό και στη συνέχεια κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία. Οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας άρχισαν τις αναζητήσεις. Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες και το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κάτοχος της ταυτότητας εμφανίστηκε στο εμβολιαστικό κέντρο για να την… παραλάβει σαν κύριος. “Έφυγα τρέχοντας γιατί έπρεπε να πάω στη δουλειά μου και θα επέστρεφα το απόγευμα” ισχυρίστηκε. Προφανώς δεν έπεισε τους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.  Τώρα αναζητείται από τις Αρχές ο άνδρας που επιχείρησε να εμβολιαστεί στη θέση του.

Σημειώνεται ότι στις 16 Δεκεμβρίου, στο ίδιο εμβολιαστικό κέντρο, ένας τοξικοεξαρτημένος είχε επιχειρήσει να εμβολιαστεί για λογαριασμό ενός 27χρονου έναντι 25 ευρώ. Ο κάτοχος της ταυτότητας συνελήφθη όταν πήγε να δηλώσει την απώλειά της, υποστηρίζει όμως ότι δεν γνώριζε το παραμικρό.

Η έρευνα για κύκλωμα

Σημειώνεται ότι ήδη οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να έχει στηθεί “φάμπρικα” με άτομα που κάνουν το εμβόλιο για λογαριασμό άλλων. Όπως είχε γράψει το enikos.gr, με αφορμή το πρώτο περιστατικό στο νοσοκομείο Λοιμωδών Αγίας Βαρβάρας, η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει εάν κάποιοι πηγαίνουν στο κέντρο της Αθήνας και πείθουν άστεγους ή τοξικομανείς να εμβολιαστούν στη θέση τους, έναντι αμοιβής. Παράλληλα, θα ερευνήσει το ενδεχόμενο οι ίδιοι οι άστεγοι ή τοξικομανείς να προσφέρονται από μόνοι τους να κάνουν αυτή τη δουλειά και να πωλούν τις “υπηρεσίες” τους, μέσω τρίτων που τους φέρνουν σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις