Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Χατζηθεοδοσίου: «Χάθηκαν» 40.000 θέσεις εργασίας στην εστίαση (ΗΧΗΤΙΙΚΟ)


 Στο βαρύ πλήγμα που υπέστη ο κλάδος της εστίασης κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης που εκπονήθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) σε συνεργασία με την ICAP αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου στη διετία της πανδημίας ο κλάδος ο οποίος υπέστη τη μεγαλύτερη ζημιά ήταν αυτός της εστίασης κάτι που αποτυπώνεται και στην πρόσφατη μελέτη. Ο τζίρος από 1,23 δισ. ευρώ το 2019 μειώθηκε στα 730 εκατ. το 2020, ενώ το 2021 θα κλείσει με περαιτέρω μείωση στα περίπου στα 650 εκατ. ευρώ. Επίσης μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας στην εστίαση κατά περίπου 40.000, ενώ μειώθηκαν και τα εισοδήματα των εργαζομένων κατά 140 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΕΑ επισήμανε ακόμη πως ο κλάδος της εστίασης είναι ο μεγαλύτερος μετά το δημόσιο, καθώς απασχολεί συνολικά (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και όσων απασχολούνται στα τουριστικά καταλύματα) περίπου 450.000 εργαζόμενους.

Ακόμη, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την ανάγκη πλήρους εμβολιασμού στον κλάδο, ενώ αναφέρθηκε στα κυριότερα τα προβλήματα που προτάσσονται από τις επιχειρήσεις εστίασης στη μελέτη του ΕΕΑ και της Icap.

Επίσης, μίλησε και για τις ανακατατάξεις που έχει φέρει η πανδημία στην αγορά εργασίας, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει έλλειψη σερβιτόρων και μαγείρων, καθώς πολλοί εργαζόμενοι αυτών των ειδικοτήτων άλλαξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα επάγγελμα.

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στη Μαρία Σαμολαδά:



ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις