Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Ζεφύρι: Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. μετά την πρωινή της έφοδο. Οκτώ συλλήψεις κατά την αστυνομική επιχείρηση. – Δείτε τις φωτογραφίες


 Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ στο Ζεφύρι, μετά τα βίντεο που διέρρευσαν με Ρομά να παρουσιάζουν τον βαρύ οπλισμό τους, προχωρώντας σε 7 συλλήψεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Αστυνομία εντόπισε σε σπίτι μισό κιλό ηρωίνης και 5 κάλυκες, προχωρώντας σε 7 συλλήψεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν ταυτοποιηθεί τα άτομα που πυροβολούν στο συγκεκριμένο βίντεο και πιθανότατα αναμένεται ακόμη μία σύλληψη.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το MEGA και δείχνουν συμμορία Ρομά με δεκάδες μέλη, να πυροβολούν στο αέρα μπροστά από σπίτι στην περιοχή των Λιοσίων.

Όπως φαίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό, η ομάδα των ατόμων πυροβολεί στον αέρα με εννιάρια πιστόλια και ημιαυτόματα.

Οι ριπές των όπλων έχουν στόχο να στείλουν μήνυμα κυριαρχίας απέναντι σε αντίπαλη ομάδα για κάποια συγκεκριμένη περιοχή.

Πρόκειται για δύο συμμορίες Ρομά, με τη μία να διακινεί ναρκωτικά και την άλλη να επιδίδεται σε ληστείες, ενώ με τον τρόπο αυτόν θέλουν να καθιερώσουν την κυριαρχία τους και να στείλουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Αίσθηση προκαλεί η άνεση με την οποία οι παρευρισκόμενοι, εκτός των ατόμων που φέρουν τα όπλα, παρακολουθούν τους πυροβολισμούς που πέφτουν.

Μάλιστα, στα βίντεο ντοκουμέντο, διακρίνεται ένα όπλο το οποίο φέρει διακριτικά της αστυνομίας και, σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται για κλεμμένο.

Άγνωστο παραμένει το πού κατέληξαν οι σφαίρες.


Σε οκτώ συλλήψεις έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η αστυνομία, στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποιείται από χθες το βράδυ στο Ζεφύρι και στα Άνω Λιόσια, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο με πυροβολισμούς σε σπίτι της περιοχής.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχει κατασχεθεί μισό κιλό ηρωίνη καθώς και πέντε σφαίρες των 9 χιλιοστών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν ταυτοποιηθεί τα άτομα που πυροβολούν στο συγκεκριμένο βίντεο και πιθανότατα αναμένεται ακόμη μία σύλληψη Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα.

«Φοβάμαι ότι η είδηση θα ήταν αν οι Ρομά δεν πυροβολούσαν. Το ότι πυροβολούν οι Ρομά στη Δυτική Αττική είναι κάτι γνωστό σε όλους και στην αστυνομία και στους πολίτες. Δυστυχώς δεν αποτελεί είδηση. Είδηση αποτελεί ότι δεν υπάρχει αστυνομία στη Δυτική Αττική. Αυτό νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες αλλά και για εμάς τους αστυνομικούς.

Οι λίγοι εναπομείναντες αστυνομικοί είναι ήρωες που προσπαθούν με χίλια μέσα να αστυνομεύσουν την περιοχή. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει το αρχηγείο πλέον να ρίξει το βλέμμα του στη Δυτική Αττική και να φέρει αστυνομικούς», σημείωσε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της Ένωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος..
 

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις