Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Ο Κ.Μητσοτάκης μοίρασε 2 self-tests για τις γιορτές - Α.Δημόπουλος: «Κάντε τα όσο αυτά είναι αξιόπιστα»!


 Η μετάδοση της παραλλαγής Όμικρον είναι πολύ ταχύτερη, ωστόσο τα δεδομένα δείχνουν ότι η νόσηση είναι πιο ήπια στους πλήρως εμβολιασμένους, είπε ο γιατρός και Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος αλλά επιπλέον προέβη σε μια δήλωση που ουσιαστικά ανατρέπει τις περιβόητες χριστουγεννιάτικες οδηγίες του Κ.Μητσοτάκη για τα self-tests.

"Να κάνετε self-tests όσο αυτά είναι αξιόπιστα" δήλωσε σήμερα το πρωί ο καθηγητής σε αντιδιαστολή με τον Κ.Μητσοτάκης που έδωσε... δύο δωρεάν self test σε όλους για τις γιορτές για να "καταπολεμήσει" την πανδημία και όλοι πλέον απορούμε τι έχουν καταφέρει αυτά τα slef-test που πλήρωσε με εκατομμύρια το κράτος όταν μέλος της επιτροπής και πρύτανης του ΕΚΠΑ κάνει μια τέτοια δήλωση.

Πρόσφατα δεδομένα από τη Νότια Αφρική έδειξαν μια αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, ενώ πρόσφατες μελέτες από το Χονγκ Κονγκ, έδειξαν ότι αυτό το στέλεχος έχει μεγαλύτερη τάση να εισέρχεται στα κύτταρα του ανώτερου αναπνευστικού και λιγότερη στα κύτταρα των πνευμόνων συνέχισε ο καθηγητής.

Όπως εξήγησε ο κ. Δημόπουλος αυτό σημαίνει ότι προκαλεί ό,τι και το κοινό κρυολόγημα και όχι τόσο πνευμονία. Επίσης, τα συμπτώματα που εκδηλώνονται από τη μόλυνση με την Όμικρον είναι σχεδόν ίδια με εκείνα του κοινού κρυολογήματος.

Ο γιατρός ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων. Οι νοσηλείες, όμως, δεν είναι ανάλογες με τον αριθμό των κρουσμάτων και έχουν μικρότερη διάρκεια, επομένως έχουμε να κάνουμε με έναν πιο ήπιο ιό.

Για το πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας ο κ. Δημόπουλος είπε:

«Εάν επικρατήσει παγκοσμίως η Όμικρον και ανέβει η εμβολιαστική κάλυψη σε κράτη που τα ποσοστά είναι χαμηλά, σιγά σιγά η πανδημία θα σβήσει και θα περάσουμε σε μια ενδημική διαχειρίσιμη νόσο όπως είναι η γρίπη.»

Τέλος, ανέφερε ότι τα αντιικά φάρμακα της Pfizer και της Merck έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις