Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Τεθωρακισμένα οχήματα για το Τσαντ & drones για την Αιθιοπία - Η Άγκυρα εξαπλώνεται στην Αφρική


 Πώς η Άγκυρα χρησιμοποιεί την αμυντική της βιομηχανία για να δημιουργήσει «σφαίρα» επιρροής στην «μαύρη ήπειρο»

Στο λιμάνι Ντουάλα του Καμερούν μεταφέρονται οχήματα Εζντέρ Γιαλτσίν για τον στρατό του Τσαντ.

Τα θωρακισμένα αυτά οχήματα παρήχθησαν από τον ιδιωτικό τομέα (εταιρία Nurol Makina) , φυσικά με στήριξη από το τουρκικό κράτος.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί την αμυντική της βιομηχανία για να εξάπλωση την επιρροή της σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο.

Κάποτε θα πρέπει να αναζητηθούν διαχρονικές ευθύνες από τις ελληνικές κυβερνήσεις που δεν επέτρεψαν την άνθηση μίας ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η Άγκυρα πλέον παράγει και κατασκευάζει πάνω από το 60% των οπλικών συστημάτων που διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις της με προοπτική στα επόμενα δέκα χρόνια να είναι πλήρως ανεξάρτητη από εξωτερικούς παράγοντες.

Πλέον δεν είναι απλά παραγωγός χώρα αλλά και εξαγωγέας αμυντικού υλικού.

Eδώ αξίζει να τονίσουμε ότι έχει δημιουργηθεί νέο ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας από τις πωλήσεις οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) από την Άγκυρα στην Αιθιοπία, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Βάσει πηγών που επικαλείται το πρακτορείο, τα drones ήδη χρησιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση της Αιθιοπίας κατά ανταρτών στο Τιγκράι.

Η Ουάσιγκτον έχει «βαθιές ανθρωπιστικές ανησυχίες» σχετικά με τις πωλήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αντιβαίνουν τους αμερικανικούς περιορισμούς για προμήθεια όπλων στην Αντίς Αμπέμπα, δήλωσε ανώτερος δυτικός αξιωματούχος.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις