Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Εκνευρισμένος Ακάρ: Κάνουν τελετές εορτασμών μέσα στο στόμα μας, αυτό είναι πρόκληση

 


«Η Συνθήκη της Λωζάνης λέει: "Υπάρχουν 23 νησιά, δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν”. Τα 16 από αυτά οι Έλληνες έχουν στρατιωτικοποιήσει» τόνισε

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη σήμερα Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας και πάλι λόγο για αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου.

«Η Συνθήκη της Λωζάνης λέει: “Υπάρχουν 23 νησιά, δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν”. Τα 16 από αυτά έχουν στρατιωτικοποιηθεί. Όταν το λέμε αυτό, εκείνοι λένε ότι “μας απείλησαν”», ανέφερε ο Ακάρ.

«Τα στρατιωτικοποιήσατε, κάνατε λάθος. Μετά σηκώνονται και το λένε πρόκληση. Κάνουν τελετές εορτασμών στη Χίο, στη Σάμο, στις Οινούσσες, μέσα στο ‘στόμα’ μας. Αυτό είναι πρόκληση. Αν αυτά δεν είναι πρόκληση, τι είναι;», είπε.

«Ούτε στην ιστορία ούτε σήμερα, δεν υπάρχει οποιοδήποτε νησί με 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου. Το πρότυπο κολύμβησης της Στρατιωτικής Σχολής είναι 2 χιλιάδες μέτρα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το Καστελλόριζο βρίσκεται σε απόσταση 1950 μέτρων. Είναι τόσο κοντινό μέρος. Θέλουν μια θαλάσσια δικαιοδοσία 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων για αυτό το νησί των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Από την άλλη, εργάζονται για νέες συμμαχίες. Είμαστε ήδη σε συμμαχία, τι ψάχνετε;».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για τα Rafale, ο Ακάρα δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ρώτησα εάν τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία θα ήταν πρόβλημα για την Τουρκία και εάν η ισορροπία στο Αιγαίο θα άλλαζε υπέρ της Ελλάδας:

«Υπάρχει ένας ενθουσιασμός για οπλισμό στην Ελλάδα με την ενθάρρυνση κάποιων χωρών (…) Εμείς ακολουθούμε τη δουλειά μας. Αλλά πάντα λέμε ότι αυτές είναι μάταιες προσπάθειες», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις