Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Κρήτη: 13χρονος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με μυοκαρδίτιδα - Είναι εμβολιασμένος

 


Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη νοσηλεύεται ένα 13χρονο παιδί, το οποίο έχει εμβολιαστεί πρόσφατα κατά του κορωνοϊού. 

Στην κατάσταση της υγείας του αναφέρθηκε και η Βάνα Παπαευαγγέλου στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Όπως εξήγησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, το παιδί δεν έχει αναπνευστική ανεπάρκεια, αλλά εμφάνισε μυοκαρδίτιδα και εισήχθη για προληπτικούς λόγους στη Μονάδα για τον έλεγχό της.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως είναι ευτυχές το γεγονός ότι ο 13χρονος είναι εμβολιασμένος και έχει «Όμικρον» γιατί «και τα δύο είναι πολύ καλοί προγνωστικοί παράγοντες», ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τον γιατρό που επιβλέπει την νοσηλεία του παιδιού, μάλλον εντός των επόμενων 24 ωρών θα βγει από τη ΜΕΘ και θα επιστρέψει στην κλινική.

«Είναι κάτι σαφώς που περιμένουμε, από τη στιγμή που είχαμε 50.000 κρούσματα στις αρχές του χρόνου, προφανώς θα έχουμε και κάποια παιδιά που θα χρειαστούν νοσηλεία», σχολίασε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Βεβαίως η Β.Παπευαγγέλου προσπαθεί να χρεώσει την μυοκαρδίτιδα στον Covid-19, όμως η μυοκαρδίτιδα είναι επιβεβαιωμένη παρενέργεια των mRNA εμβολίων και «χτυπά» κυρίως παιδιά 6 έως 17 ετών. 

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις