Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Μητσοτάκης: 400 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τις αυξήσεις στο ρεύμα


 Επέκταση των μέτρων στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Και τον Ιανουάριο συνεχίζεται η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι των αυξήσεων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Για έναν ακόμη μήνα η κυβέρνηση θα στηρίξει νοικοκυριά, αγρότες, αλλά τώρα και τις επιχειρήσεις μας απέναντι στην παγκόσμια αναταραχή στις τιμές ενέργειας» είπε, ειδικότερα, ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή του δήλωση.

«Μόνο τον μήνα Ιανουάριο, θα διαθέσει ακόμη 400.000.000 ευρώ, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος. Και θα παρακολουθεί διαρκώς το φαινόμενο μέχρι την αποκλιμάκωσή του» ενημέρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα «γενναίο, αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικό σχέδιο», το οποίο θα βοηθήσει το παρόν, χωρίς, όμως, να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον.

Το βάρος, όπως εξήγησε, δίνεται στην «ανακούφιση των νοικοκυριών μας», αλλά, συνάμα, θα υπάρξει συνδρομή και στις επιχειρήσεις «ώστε να παραμείνουν σε τροχιά ανάπτυξης, διατηρώντας τις πολύτιμες θέσεις εργασίας», αλλά και «για να μην αυξηθεί το κόστος παραγωγής και αυτό να μετακυληθεί, με τη σειρά του, στις τιμές των προϊόντων».

Έρχεται νέο πρόγραμμα

Προανήγγειλε, δε, και ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο «θα αφορά συνολικά στην εξοικονόμηση ενέργειας».

Στο πρόγραμμα αυτό, συγκεκριμένα, «θα επιδοτείται η αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών οι οποίες και στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται. Στόχος μας, όλα τα ελληνικά σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό».

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, ο στόχος είναι τα «ελληνικά σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό».

Καταλήγοντας, επεσήμανε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να απαντά στις προκλήσεις «με μέτρα αποτελεσματικά, αλλά και λογικά» και έδωσε μήνυμα αισιοδοξίας, επισημαίνοντας πως «μπορεί τα δύσκολα να είναι γύρω μας, αλλά τα καλύτερα είναι μπροστά μας».

Τα νέα μέτρα αναμένεται να εξειδικευτούν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, εντός ολίγου.

«Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει ανά κατηγορία σε λίγο ο υπουργός Ενέργειας. Τόσο για την κρατική επιχορήγηση όσο και για τις εκπτώσεις της ΔΕΗ και τις χρεώσεις στο φυσικό αέριο από την ΔΕΠΑ» είπε, ο πρωθυπουργός.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις