Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μπλίνκεν – Λαβρόφ


 Επιδείνωση του κλίματος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και ακύρωση της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη (24/02).

Καταιγιστικές παραμένουν οι εξελίξεις που προκαλεί η ουκρανική κρίση. Αργά το βράδυ οι ΗΠΑ ακύρωσαν την προγραμματισμένη συνάντηση, της Πέμπτης στη Γενεύη, μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και του Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ, επικαλούμενες τη ρωσική «εισβολή» στο Ντονμπάς της Ουκρανίας και την αναγνώριση από το Κρεμλίνο των «δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

«Τώρα που βλέπουμε ότι η εισβολή αρχίζει και η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει την απόρριψη της διπλωματίας δεν έχει νόημα να προχωρήσουμε σε αυτή τη συνάντηση, αυτή τη στιγμή», είπε ο Μπλίνκεν την Τρίτη, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρι Κουλέμπα.

Η Ρωσία είχε προτείνει τη συνάντηση Λαβρόφ-Μπλίνκεν την περασμένη Τετάρτη και οι ΗΠΑ την αποδέχθηκαν την Παρασκευή. Ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έθεσε ως προϋπόθεση για την αποδοχή της τη μη «εισβολή» της Μόσχας στην Ουκρανία – κάτι που τώρα οι ΗΠΑ λένε ότι συνέβη.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις