Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

ANAΨΑΝ TA AIMATA στη Βουλή – Τζάκρη: Διεφθαρμένος και πατριώτης δεν γίνεται – Η οργισμένη αντίδραση Χαρδαλιά


 Την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, προκάλεσε η τοποθέτηση της Θεοδώρας Τζάκρη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση στη Βουλή για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Άμυνας για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

Remaining Time 0:00
 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κυρία Τζάκρη έκανε άμεση αναφορά στον Νίκο Χαρδαλιά λέγοντας: “Η πατρίδα δεν γίνεται δυνατή με τους Χαρδαλιάδες να φωτογραφίζονται κομπάζοντας και από πίσω οι απευθείας αναθέσεις και τα σκάνδαλα να πέφτουν βροχή. Ούτε με τους Μητσοτάκηδες και τις κουστωδίες διαφθοράς… Τα ζήσαμε και με την προηγούμενη και με την προ-προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ γιατί μετά τα μεγάλα λόγια και τα ωραία δελτία Τύπου ακολούθησε η οικονομική και η παραλίγο εθνική κατάρρευση της χώρας”.

“Γιατί διεφθαρμένος και πατριώτης δεν γίνεται. Γιατί την πατρίδα μας όταν τη ρημάζουμε όπως τη ρημάζουμε με αυτές τις σπατάλες και αυτές τις διαφθορές δεν μπορούμε να τη στηρίξουμε όσα πλοία και όσα αεροπλάνα κι αν πάρουμε γιατί η πατρίδα μας είναι ένα ενιαίο σύνολο” έλεγε η κυρία Τζάκρη όταν ο προεδρεύων της διαδικασίας Θανάσης Μπούρας παρενέβη.

“Κυρία Τζάκρη, σας παρακαλώ, αυτό είναι μια έλλειψη… Σας ευχαριστώ” έλεγε ο κ. Μπούρας με την κυρία Τζάκρη να συνεχίζει να μιλάει ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής της ζητούσε να συντομεύει με την ομιλία της καθώς είχε υπερβεί τον χρόνο. “Σεβαστείτε λίγο και τον χρόνο και το προεδρείο και τους συναδέλφους σας… Κλείσατε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ ” την κάλεσε ο κ. Μπούρας. Η κυρία Τζάκρη κατέβηκε από το βήμα και τον λόγο ζήτησε ο Νίκος Χαρδαλιάς για να δώσει τη δική του απάντηση στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

“Προσπάθησα πολύ στωικά να παρακολουθήσω τον ειρμό των παρατηρήσεων της σεβαστής βουλευτού. Με πολύ σεβασμό και χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, αντιπαρέρχομαι του προσωπικού σχολίου στο πρόσωπό μου, δεν ξέρω ποιοι είστε εσείς και ποιοι είμαστε εμείς, αλλά εσείς είστε εκτός χρόνου και τόπου. Είπατε πράγματα που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Σας προσκαλούμε στο υπουργείο για να ενημερωθείτε διότι εκτίθεστε και εκτίθεστε ανεπανόρθωτα!” είπε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και αναφέρθηκε στα στοιχεία που έδωσε η κυρία Τζάκρη για τις Belhara.

“Είναι ντροπή αυτά που λέτε, υπάρχουν άνθρωποι εδώ με εμπειρία στο κομμάτι αυτό και με πολύ σεβασμό θα σας ζητούσα να τους συμβουλευτείτε. Αντιπαρέρχομαι των σχολίων στον απόηχο της όποιας συζήτησης εδώ μέσα που κάνατε περί διεφθαρμένων περί μεσαζόντων. Αυτή η συμφωνία που έρχεται ίσως είναι από τις ελάχιστες τέτοιου ύψους που δεν έχει κανέναν μεσάζοντα. Μιλάτε για πολιτικούς παπατζήδες! Σοβαρά μιλάτε;” αντέδρασε ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε ότι η προσπάθεια που γίνεται απαιτεί συνεννόηση, διότι το ζήτημα της πατρίδας, δεν είναι ένα ζήτημα που μπορεί να το χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε σαν τσιτάτο.

“Το ζήτημα της πατρίδας δεν είναι ζήτημα το οποίο κατά το δοκούν να το χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε σαν τσιτάτο… Σας παρακαλώ πολύ να ανακαλέσετε τα περί διεφθαρμένων μεσαζόντων που είπατε τουλάχιστον εδώ μέσα! Και που αφορούν στην προσπάθεια που κάνουμε σε συνεννόηση με τα επιτελεία μας, σε καθεστώς πλήρους λογοδοσίας και διαφάνειας” είπε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όταν ολοκλήρωσε την παρέμβασή του η κυρία Τζάκρη ήθελε να απαντήσει με τον προεδρεύοντα της διαδικασίας να μην της επιτρέψει προκαλώντας την έντονη αντίδρασή της.



Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις