Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Διχασμός ENTOΣ κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Θ.Πλεύρης και Μ.Βορίδης ZHTOYN απολύσεις


 Ένα από τα θέματα που απασχολεί ιδιαιτέρως την κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες είναι η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ. 

Μάλιστα, λόγω και της κινητοποίησης των υγειονομικών έξω από το υπουργείο Υγείας, έχουν υπάρξει αρκετές συναντήσεις τις τελευταίες ημέρες για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις, καθώς στις 31 Μαρτίου τελειώνει το τελεσίγραφο που είχε δώσει ο Θάνος Πλεύρης. 

Σε περίπου έναν μήνα λοιπόν η κυβέρνηση θα έχει να λάβει σοβαρές αποφάσεις, είτε θα κάνει πίσω και θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ, είτε θα παραταθεί το μέτρο, είτε θα απολυθούν. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας διχασμός στην κυβέρνηση, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επιστρέψουν για δύο πολύ σημαντικούς λόγους:

1) Γιατί το ΕΣΥ «αιμορραγεί» και δεν περισσεύει κανείς. 

2) Γιατί σύντομα έρχονται εκλογές και η κυβέρνηση πρέπει να ρίξει λίγο τους τόνους. 


Υπέρ της επιστροφής τους φέρεται να είναι και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ενώ και η επιτροπή των «ειδικών» δεν διαφωνεί μαζί της. 

Αντιθέτως δύο υπουργοί είναι υπέρ της απόλυσης τους. Ο λόγος για τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη. 

«Η δική μου εισήγηση είναι να μην μπορούν παραμείνουν στο ΕΣΥ, σε κάθε περίπτωση 1η Απριλίου δεν επιστρέφουν. Οσο διαρκεί η πανδημία θα βρίσκονται και αυτοί εκτός ΕΣΥ», είπε ο Θ.Πλεύρης σε πρόσφατη συνέντευξη του. 

Από την πλευρά του ο Μ.Βορίδης είπε: «Η απόλυση είναι όταν διακόπτω τη συνεργασία με κάποιον. Όταν πάω στους υγειονομικούς και τους λέω, προκειμένου να παρέχετε υγειονομικές υπηρεσίες πρέπει να είστε εμβολιασμένοι, δεν έχω απολύσει κανέναν, έχω θέσει μια προϋπόθεση για την παροχή υπηρεσιών. Αν κάποιος επιλέξει να μην τηρήσει αυτή την προϋπόθεση, αυτός επιλέγει να μη μείνει στο σύστημα υγείας. Είναι έλλειψη μιας προϋποθέσεως, η οποία τίθεται προφανώς για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Τεχνικά είμαστε έτοιμοι, από τη στιγμή που αυτή θα είναι η απόφαση του υπουργού Υγείας, το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να την υλοποιήσει».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις