Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Το «KONBOI ελευθερίας» έφτασε και στο Ισραήλ - Καναδάς: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης θέλει να κηρύξει ο TPINTO


 Ένα κομβόι, εμπνευσμένο από τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας του Καναδά κατά των περιοριστικών μέτρων, διέσχισε σήμερα τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Τελ Αβίβ με την Ιερουσαλήμ. Δεκάδες οχήματα κατευθύνθηκαν στο κτίριο του κοινοβουλίου στην Ιερουσαλήμ, αφού προηγουμένως είχαν δώσει «ραντεβού» στα μισά της διαδρομής. Άλλοι διαδηλωτές είχαν στηθεί σε πεζογέφυρες και σε διασταυρώσεις του αυτοκινητόδρομου για να χαιρετίσουν τους οδηγούς του αποκαλούμενου «Κομβόι της Ελευθερίας». Από κάποια οχήματα υψώνονταν ισραηλινές και καναδικές σημαίες.


«Η ελευθερία δεν μοιάζει έτσι» έγραφε ένα πλακάτ, που εικόνιζε ένα κορίτσι με προστατευτική μάσκα. Έξω από το κοινοβούλιο, οι διαδηλωτές άρχισαν να κορνάρουν, χτυπούσαν τύμπανα και ζητούσαν να αρθούν οι περιορισμοί για την πανδημία.  Τις τελευταίες εβδομάδες το Ισραήλ ήρε πολλά από τα μέτρα: δεν απαιτείται πλέον η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού στα εστιατόρια, τους κινηματογράφους, τα θέατρα, τα γυμναστήρια και τα ξενοδοχεία. Όμως οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στους κλειστούς, δημόσιους χώρους, όπως στα σχολεία, τα καταστήματα και τα ιατρεία.

Tην ίδια ώρα στον Καναδά ο Τζάστιν Τριντό είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ότι σχεδιάζει να επικαλεστεί τον νόμο περί έκτακτης ανάγκης που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για να δώσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρόσθετες εξουσίες για να χειριστεί τις διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με πηγές. Αυτές οι πηγές, είπαν ότι ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πρωθυπουργούς για την απόφασή του σήμερα το πρωί.

Σε μια συνάντηση με την κοινοβουλευτική ομάδα των Φιλελευθέρων το πρωί της Δευτέρας, ο Τριντό είπε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη του στρατού, σύμφωνα με τις πηγές.

Ο νόμος περί έκτακτων αναγκών, ο οποίος αντικατέστησε τον νόμο περί πολεμικών μέτρων στη δεκαετία του 1980, ορίζει την εθνική έκτακτη ανάγκη ως μια προσωρινή «επείγουσα και κρίσιμη κατάσταση» που «θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή, την υγεία ή την ασφάλεια των Καναδών και έχει τέτοιες διαστάσεις ή φύση που υπερβαίνει το ικανότητα ή εξουσία μιας επαρχίας να το αντιμετωπίσει»


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις