Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

KOPOΪΔΙΑ ΑΠΟ 301 ΑΛΗΤΕΣ ΣΕ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ Δεν πήραν πίσω τη ζωή τους τελικά... 300.000 εμβολιασμένοι πολίτες γίνονται από αύριο ανεμβολίαστοι

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ FRIK

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ, ΧΡΥΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΘΩΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ;

Από αύριο Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, 300.000 πολίτες, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι καθώς δεν έχουν κάνει την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, μετά το πέρας επτά μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με το σχήμα της μίας ή των δύο δόσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική ημερομηνία για τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού ήταν η 31η Ιανουαρίου, ωστόσο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε παράταση έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε, η παράταση στην ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού δόθηκε επειδή κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς» πολλοί πολίτες δεν μπόρεσαν να εμβολιαστούν, παρότι είχαν προγραμματίσει ραντεβού.

«Έτσι, όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει επτά μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση αλλιώς θα θεωρούνται ως ανεμβολίαστοι» είχε χαρακτηριστικά δηλώσει ο υπουργός Υγείας.

Ως εκ τούτου, όσοι πολίτες άνω των 18 ετών έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους σε διάστημα επτά μηνών για τα εμβόλια δύο δόσεων και τριών μηνών για το μονοδοσικό έως την 7η Φεβρουαρίου και δεν πραγματοποίησαν την τρίτη, ενισχυτική δόση, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι και δεν θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις ελευθερίες των εμβολιασμένων.

Αυτό συνεπάγεται την αδυναμία εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Επιπλέον, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ, το οποίο θα πληρώνουν οι ίδιοι, πριν μεταβούν στην δουλειά τους, ενώ το ίδιο μέτρο αναμένεται να ισχύσει και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Ιανουαρίου ισχύει το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.

Η άρση των κυρώσεων θα γίνεται την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα από την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης, ωστόσο αν ο πολίτης δεν έχει ολοκληρώσει τον πλήρη εμβολιασμό καλείται να βάλει «βαθιά» το χέρι στην τσέπη, καθώς οι εν λόγω κυρώσεις επιβάλλονται από το χρονικό σημείο θεμελίωσης της σχετικής υποχρέωσης.

Σημειώνεται πως το πρόστιμο βεβαιώνεται και εισπράττεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις