Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

«Αιώνιο lockdown»; - Ν.Τζανάκης: «Περιμένουμε νέα μετάλλαξη μέχρι το καλοκαίρι»!


 Και μπορεί σήμερα τα όποια μέτρα περιορισμού να χαλαρώνουν (κατά το ελληνικό βέβαια γιατί ευρωπαϊκές χώρες έχουν κηρύξει μέχρι και το τέλος της πανδημίας) αλλά ορισμένοι (και κανείς δεν γνωρίζει αν είναι "συνεννοημένοι") βλέπουν νέες μεταλλάξεις και πανδημία στο άπειρο...

Και μάλιστα κάνουν αναφορές λίγο μόλις καιρό πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα!

Μέχρι το καλοκαίρι ίσως εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού είπε σήμερα ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης σε ένα νέο σενάριο τρόμου.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης τόνισε πως ο ιός μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις και πολλές φορές νομίζουμε ότι έχουμε τελειώσει, όμως αυτός δεν έχει τελειώσει.

«Ας είμαστε προσεκτικοί. Εγώ περιμένω μια ακόμα έκπληξη από τον ιό, μια νέα μετάλλαξη μέχρι το καλοκαίρι, που ελπίζουμε να είναι η τελευταία», είπε ά ο κ. Τζανάκης. 

Τι θα γίνει με τις μάσκες

Ωστόσο, σημείωσε ότι η κοινωνία έχει πλέον τα όπλα να αντιμετωπίσει τον ιό και να επιστρέψει στην κανονικότητα. Σε ό,τι αφορά στις μάσκες, ο καθηγητής τόνισε ότι το σενάριο να τις πετάξουμε το καλοκαίρι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ωστόσο σε εσωτερικούς χώρους θα διατηρηθούν για αρκετό καιρό ακόμα. 

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις