Αίσθηση Ελευθέριας... Νιώστε τη!!! Με τον Χρήστο Παπαπαναγιώτου Frik 22/5/2022

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Πηγή ΓΕΕΘΑ για «εκκένωση ομογενών» από Μαριούπολη: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοια επιχείρηση»


«Δεν μπορούμε να εκτελέσουμε καμία επιχείρηση στην Μαριούπολη για εκκένωση ομογενών. Τουλάχιστον δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα πριν ειρηνεύσει η κατάσταση» ανέφερε στο pronews.gr ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ αναφορικά με τις πληροφορίες από ΥΠΕΞ και Μαξίμου για «επιχείρηση εκκένωσης 100 ομογενών».

Και η ίδια πηγή κατέληγε: «Εκεί γίνεται πόλεμος. Πώς θα πάμε; Έχει δει κανείς τον χάρτη; ΝΑΤΟϊκό κράτος δεν μπορεί να πλησιάσει στην περιοχή. Η θάλασσα του Αζόφ είναι πλέον κλειστή ρωσική θάλασσα. Και δεν έχουμε καν αιτήσεις από ομογενείς για να φύγουν. Είκοσι χιλιάδες είναι εκεί. Δεν είναι Σοχούμι η Μαριούπολη».

Η επιχείρηση "Χρυσόμαλλο Δέρας"», η απεμπλοκή δηλαδή των Ελλήνων ομογενών από το Σοχούμι του εμφυλίου πολέμου, το πρωί της 15ης Αυγούστου του 1993. Το πλοίο Viscountess με πλήρωμα άτομα των ειδικών δυνάμεων ντυμένους ναύτες, μπαίνει στο λιμάνι του Σοχούμι.

Η ομάδα των βατραχανθρώπων με επικεφαλής τον Β.Ντερτιλή, συνοδεύουν τους ομογενείς για να φθάσουν με ασφάλεια στο λιμάνι για να επιβιβαστούν στο πλοίο.

Έφτασε στην πρωτεύουσα της Αμπχαζίας, παρέλαβε τους ομογενείς μας και τους μετέφερε στην Αλεξανδρούπολη.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις