Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Rocket: «Τα μαζεύει» από Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία και άλλες χώρες

 


Σοφία Εμμανουήλ

Η ουκρανική εταιρεία delivery Rocket, που έκανε ντεμπούτο στην ελληνική αγορά πέρυσι το καλοκαίρι αποχωρεί αιφνιδιαστικά,

σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές από εργαζομένους της.

Η κίνηση φέρεται να σχετίζεται με τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες Ουκρανός μεγαλομέτοχος απέσυρε τα κεφάλαια που είχε τοποθετήσει στην εταιρεία και οι άλλοι μέτοχοι της μητρικής δεν είχαν τη ρευστότητα και τα απαιτούμενα κεφάλαια να τρέξουν την εταιρεία. Ως αποτέλεσμα αποχωρεί από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες είχε τοποθετηθεί.

Το Euro2day.gr απευθύνθηκε στα στελέχη της ελληνικής εταιρείας, τα οποία δεν ανταποκρίθηκαν. Την πληροφορία της παύσης εργασιών της εταιρείας έλαβαν μέσω mail εργαζόμενοι-συνεργάτες της Rocket.

Στο μήνυμα υπήρχε επισήμανση ότι θα λάβουν περαιτέρω ενημέρωση εντός 24ώρου. Σχετική ενημέρωση έλαβαν τόσο οι παλαιότεροι εργαζόμενοι της εταιρείας που προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού (Randstad) όσο και οι νεότεροι εργαζόμενοι, που προσλήφθηκαν από το φθινόπωρο με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Για τους μεν πρώτους υπήρξε επίσημη ενημέρωση ότι θα λάβουν τα δεδουλευμένα ενώ οι τελευταίοι αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αιφνιδιάστηκαν και τα στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα, όπως και σε Κύπρο, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες εισήλθε η εταιρεία delivery και από τις οποίες αποσύρεται, καθώς η αποχώρηση ενός εκ των βασικών μετόχων της δημιουργεί επισφάλεια υποβαθμίζοντας την πιστοληπτική της ικανότητα. Ειδικά στην Ελλάδα, μέχρι πριν από λίγες μέρες συνεχίζονταν οι συνεντεύξεις για νέες προσλήψεις.

Τo νέο έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην αγορά, με τον ανταγωνισμό να μιλά για “πυροτέχνημα”.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο η εταιρεία ανακοίνωσε προσλήψεις για 500 νέες θέσεις εργασίας ενώ εφάρμοζε επιθετική εμπορική πολιτική με τα συνεργαζόμενα καταστήματα προσφέροντας μεγάλες εκπτώσεις. Επίσης μόλις πριν από λίγες εβδομάδες στελέχη της Rocket μιλούσαν για σχέδια επέκτασης και είσοδό της στην αγορά των supermarket πριν καλά καλά συμπληρώσει ένα χρόνο παρουσίας στην αγορά.

Η Rocket εγκαινίασε δραστηριότητα στη χώρα μας τον Ιούλιο με υπηρεσίες online παραγγελίας και διανομής φαγητού. Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες στην εγχώρια αγορά delivery κατάφερε να αυξήσει τον όγκο παραγγελιών της επί 4 μέσα στο πρώτο τρίμηνο ενώ συνέχιζε να ενισχύει το μερίδιό της. Μάλιστα δεσμεύθηκε για συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τους εργαζομένους της σε μια περίοδο κρίσης για τα εργασιακά των διανομέων.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις